Po dogodivščini s stropom je padla odločitev, da se to nadlogo odmontira, razstavi, dostavi tapetniku, ki bo spet opravil svojo mojstrstvo. So be it ...
Po nekaj krajšem preklinjanju in zganjanju akrobacij v primerjavi s prvim nameščanjem je bila zadevca na mestu, moja malenkost pa nasmejana od uha do uha
Nekje vmes sem našel čas še za izdelavo povratnega voda za olje iz turbine do karterja
Nekega lepega deževnega četrtka sem po pošti direkt aus Deutschland prejel paket. Se raznorazne drobnarije bistveno bolj splača naročati na severu. Za zahodno mejo so samo leni lahi, s katerimi je ob nepoznavanju italjanščine komunikacija zelo problematična, cene pa so v optimističnih sferah

skoraj kot nova lučka v prtlažniku - originalna je bila polomljena
Kot me nekateri poznate, znam na trenutke delovati kot poosebljena zmeda, kaos in tako zelo pogosto uspem v garaži založiti kateri vitalni del rje ali orodja. V spodaj poslikanem primeru se je situacija obrnila, saj sem uspel najti ricambi originalli hupi z nosilcem. Zadeva je veselo romala na rjo

nekega bližnjega dne bosta bolj temeljito očiščeni
Iz čiste sreče sem rji in debeli plasti prahu privoščil kratko marčevsko sončenje pred sneženjem
Do tu vse super in lepo fajn.
V nedeljo sva z enim od bolj zagretih deltašev okoli motorja polagala cevi za bencin in vodo, veselo dolivala olja, priklapljala kable za svečke in ostale sitnice okoli motorja. Vse z namenom, da zadevo po kar nekaj letih obudiva v življenje.
Dlje od verglanja nisva prišla .......
Kot kaže, je v tej zbirki 10 in več različnih delt neka kapitalna napaka v električnem sistemu oz. je v okvari kater od senzorjev ali pa samo računalnik.
Namreč ko s ključem daš kontakt, se sliši, d se zažene bencinska črpalka, prav tako pa vžigalna tuljava da iskro. Super fajn, dokler ne obrnem ključa naprej, da bi zadevo zagnal. Zmanjka iskra, prav tako pa ni nič od bencinske črpalke.
Se pravi, dva od glavnih kriterijev za zagon manjkata
Ker sam nisem ravno mojster za elektriko in periferijo pod haubo, se bo reševanje situacije nadaljevalo ob strokovni pomoči.