Lancia Delta HF Turbo

grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Re: Lancia Delta HF Turbo

Post by grega983 » 21 Feb 2013, 01:02

Vijak sem zrihtal in dejansko drži zelo dobro.
Drugače pa hvala za pomoč pri iskanju robe, ker zadnje čase mi res manjka volje, da bi končal projekt :oops:

Kar pa se tiče krivin na izpuhu pa je res da je tu pa tam vse bolj na knap. Sploh spredaj okoli vezne je bilo selo veselo, da sem cev speljal pod karter.
Če italjanu rečeš da je cigan s tem v bistvu žališ cigana
grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Post by grega983 » 24 Feb 2013, 21:58

Po res dolgem času sem bil spet samo jaz in rja :D

Delovni vikend se je pričel s sestavljanjem zadnjih levih vrat
Image

nadaljeval se je s montažo vseh drobnarij okoli klopi ter končnim nameščanjem le te
Image

ter zadnja desna vrata
Image

Ker sem bil do tega trenutka tako uspešen in ponosen sam nase, da še nisem nič raztrgal, zgubil ali polomil, sem šel sestaviti strop
Image

Po kar temeljito osveženem besednem zakladu s področja raznoraznih kletvic sem uspel zadevo namontirati.
Razen dveh polomljenih nosilčkov za kljuke na strehi ...
Image

... je zadeva ostala nepoškodovana in nameščena
Image
Image

Do tu vse super in lepo.
Zadrega je nastala okoli odprtine za šibedah. Mojster tapetnik mi pri odprtini ni pustil nič viška materiala, da bi se ta material lepo zataknil pod tesnilo, ki se kasneje namesti po robu odprtine.
Sedaj imam opcijo, da vse vtrgam dol in se strop ponovno obleče, ali pa se ta bedn detajl zimprovizira kako drugače.

No, ob tem razmišljanju sem tako iz čistega mira ponovno razparceliral motor ventilatorja na hladilniku za vodo. Zadaevo sem pred časom že imel razparcelirano in očiščeno in se mi je v danem trenutku zdela OK, sedaj pa sem zaradi dušnega mira vse dal še 1x narazen in temeljito namazal vse puše.
Image
grega983

Post by grega983 » 18 Mar 2013, 20:52

Po dogodivščini s stropom je padla odločitev, da se to nadlogo odmontira, razstavi, dostavi tapetniku, ki bo spet opravil svojo mojstrstvo. So be it ...

Image
Image

Po nekaj krajšem preklinjanju in zganjanju akrobacij v primerjavi s prvim nameščanjem je bila zadevca na mestu, moja malenkost pa nasmejana od uha do uha :D
Image

Nekje vmes sem našel čas še za izdelavo povratnega voda za olje iz turbine do karterja
Image
Image

Nekega lepega deževnega četrtka sem po pošti direkt aus Deutschland prejel paket. Se raznorazne drobnarije bistveno bolj splača naročati na severu. Za zahodno mejo so samo leni lahi, s katerimi je ob nepoznavanju italjanščine komunikacija zelo problematična, cene pa so v optimističnih sferah
Image
skoraj kot nova lučka v prtlažniku - originalna je bila polomljena

Kot me nekateri poznate, znam na trenutke delovati kot poosebljena zmeda, kaos in tako zelo pogosto uspem v garaži založiti kateri vitalni del rje ali orodja. V spodaj poslikanem primeru se je situacija obrnila, saj sem uspel najti ricambi originalli hupi z nosilcem. Zadeva je veselo romala na rjo :P
Image
nekega bližnjega dne bosta bolj temeljito očiščeni :D

Iz čiste sreče sem rji in debeli plasti prahu privoščil kratko marčevsko sončenje pred sneženjem :shock:
Image

Do tu vse super in lepo fajn.
V nedeljo sva z enim od bolj zagretih deltašev okoli motorja polagala cevi za bencin in vodo, veselo dolivala olja, priklapljala kable za svečke in ostale sitnice okoli motorja. Vse z namenom, da zadevo po kar nekaj letih obudiva v življenje.
Dlje od verglanja nisva prišla ....... :oops:

Kot kaže, je v tej zbirki 10 in več različnih delt neka kapitalna napaka v električnem sistemu oz. je v okvari kater od senzorjev ali pa samo računalnik.
Namreč ko s ključem daš kontakt, se sliši, d se zažene bencinska črpalka, prav tako pa vžigalna tuljava da iskro. Super fajn, dokler ne obrnem ključa naprej, da bi zadevo zagnal. Zmanjka iskra, prav tako pa ni nič od bencinske črpalke.
Se pravi, dva od glavnih kriterijev za zagon manjkata :oops:
Ker sam nisem ravno mojster za elektriko in periferijo pod haubo, se bo reševanje situacije nadaljevalo ob strokovni pomoči.
JureK
Avtomobil: VW T3

Post by JureK » 19 Mar 2013, 08:37

Tale Italjanka ti bo še dala tinte pit! :)
grega983

Post by grega983 » 19 Mar 2013, 08:56

Jure, sej mi je že in še bo.

Mi pa lahko malo za tolažbo kak kos orodja sponzorsko zrihtaš :lol:
JureK
Avtomobil: VW T3

Post by JureK » 19 Mar 2013, 10:32

Ka ti bo orodje zdej, ko si že skor fertik! To je tk kot, da bi spuval hišo do te mere, da jo še sam opremiš pol bi pa kupil mešalec za beton! :D
.
.
.
Aja, sem pozabil! Ti maš italjanski avto.... Boš verjetno veliko popravljal :D :D :D
grega983

Post by grega983 » 19 Mar 2013, 10:38

Ah jebote tebe pa ljubitelje hitlerjevih sank ;)

Drugače pa orodje vedno prav pride. Če ne drugega tuhtam o dodatni garaži za še kako italjansko rjo :D

Pa seveda ga ni lepšega občutka kot držati nov kos orodja v rokah :lol:
L4UK0
Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z

Post by L4UK0 » 21 Mar 2013, 23:21

Dobro napredujes, podobne tezave ob ponovni sestavi srca sem pa imel tudi sam...priporocam, da si najdes sheme komplet kabelbauma (pozabil slovenski izraz :roll: ) in vse premeris z multimetrom-piskacem. Je ze kje kak slab kontakt ;)

P.s. a to imas kar gumijasto koleno na cevi za olje?
Image
grega983

Post by grega983 » 21 Mar 2013, 23:33

Električne sheme imam.

Kje je zdaj kak slab kontakt se bo že preverilo.
Mislim da bo smiselno prvo preveriti drobovje okoli ključavnice. Ta del elektrike je originalen z tega avtomobila, medtem ko je vsa preostala avtomobilska in motorna elektrika ter računalnik od motorja, ki je sedaj vgrajen. Neka verjetnost je, da so ključavnice kljub enakim konektorjem različno vezane.

Povratna cev za olje je kovinska, na obeh koncih pa je pač gumijasta. Namenska gumijasta cev za hidravliko
grega983

Post by grega983 » 22 Mar 2013, 11:35

Ker sta se ob razdiranju zunanji plastiki na B stebričkih razleteli, sem že en čas iskal zamenjavo. Tako sem danes srečen kot froc odprl paket iz nemčije, v katerem me je čakalo tole
Image

Plastiki sta rabljeni, vendar v zadovoljivem stanju :)
Post Reply