Sem kupil v sloveniji, ja, to je tale zadeva:
http://www.ipo-tools.com/varilni-invert ... -tig-200di
Ker so bli ti naši kekci mal neodzivni na mail sem pisal nemcem in so pol oni napizdili naše kekce zakaj majo podružnico pri nas če slovenci pol v nemčiji naročajo...
Uglavnem na koncu so dal ceno z pedalom vred 600€ (z ddv), ko upoštevaš da sem ga vzel na firmo, ker ga bom tudi precej rabil za prototipe sem ga nakoncu dobil za ceno mal boljše bor mašine, kar je vbistvu zastojn.
Nastavit se da čisto vse, kar se da nastavit na tanovih Millerjih in Lincolnih, največ ti bo jasno iz panela:

Pištola ki je zraven je mal konjska, ampak sej to so vse zračno hlajene 200A. Verjetno si bom sestavu eno devetko (so dobre do 125A) al pa mogoče celo dvejsetko (isto velika kot devetka samo vodno hlajena in dobra do 250A) pa DIY water cooler.
Kej več nemorem povedat dokler par metrov ne potegnem...
Sem pa najprej gledal Weissenstein, ker ga je Croma priporoču, samo je zastopnik za slovenijo skos neki nategval da bo drug teden pa drug teden pa po praznikih, nakonc mi je hotu pa prodat čist drug aparat kot sva se dogovorila, pa še iz pogovora z njim sem ugotovu da nima kej dost pojam kaj prodaja (recimo narobe je mel napisano območje pulzne frekvence in ko sem ga o tem povprašal mu ni blo nič jasno - švas aparat ki ima 0-25 Hz pulzno frekvenco boš bolj težko prodal, 0-250Hz mnogo lažje) zato sem pol mal prečesal trg in ugotovil da se tole še najbolj splača.
Servis majo tud, baje že 15 let pr nas, bomo vidl ko se bo kej skurilo...