Glave - CBjeve 044 v svoji neobdelani obliki pridejo sicer perajt za montažo, so pa relativno polizdelek, saj so mišljene za to da se jih vzame pod roke in finišira glede na potrebe. Ker nisem porter, sem se držal zlatega pravila ( ki ga priporočajo tudi majstri iz druge strani oble) ne spreminjat osnovne oblike, le popravit napake ki nastanejo zaradi postopka izdelave, pri večanju cilindrov pa še t.i. 'deshrouding' ( kak bi temu rekel po slovensko? Odzavesenje?

) ter zgladitev površine in ostrih robov. Vglavnem nardit take, ko si jih je zamislil inženir.
Take zgledajo iz fabrike, brez ventilov. Na steni nad sedežem je stvar ki mi je zmotila, presenečen pa sem bil tudi nad nenavadnim ozkim grlom takoj za sedeži znotraj kanalov, ki so verjetno ostali v kalupu za odlitje glav z manjšimi ventili
Ventili, nerjavno jeklo, zgledajo precej simpatično, zato dobijo samo zabrušenje v sedež
Orodje, s katerim sem napadel aluminij. All hail China!
...in tako se je pa začelo. Zdaj, ene 20 ur dela kasneje, mi je jasno čemu stane portanje glav velike denarje.
S pomočjo cilindra sem si označil, kako daleč lahko grem do stene za osvoboditev ventila, sedeže pa zavaroval s štopli, kateri so mi služili tudi kot neka šablona za odstruževanje materiala. 3D sintrani kosi, po načrtu seveda. Hvala, moj obdarjeni prijatelj, ki tukaj govoriš bavarsko!
Zgladili so se prehodi iz sedeža ventila v kanal glave. Brez spreminjanja oblike, samo lovljenje v prvotno obliko
vhodni kanali očiščeni smešnih odlitkov ter zabrušeni do roba tesnila, kateri mi bo služil tudi kot template za odpret sesalne kolektorje, ki trenutno še živijo na mojem aktualnem motorju
na izpušni strani še manj dela, spet brušenje odlitka. Vidi se ga še, otipa pa ne. Tukaj sem hotel odnesti čim manj materiala, saj je baje izpušni kanal pri 044 že v štartu precej velikodušno dimenzioniran in bi naj odpiranje tega brez radikalnega večanja sesalnih kanalov delalo le škodo
Tako je zgledala prva komora na levi, pobrušena in zglajena, odstranjeni tudi vsi ostri robovi. Primerjava z neobdelano na desni.
Po dokončanju še ostalih komor je bilo na vrsti zabrušenje ventilov v sedeže, tukaj že končani artikli s pripadajočimi oznakami
Zdaj pa jih je potrebno sestavit, nahitro pomerit volumen komor in molit da bodo vse volumensko vsaj približno enake, preizkusit tesnenje in so pripravljene za montažo.