Višek je pa nastal recimo ene 14 let nazaj, ko je družinski znanec pripeljal lep primerek 115tke iz leta 1969 z 200 dizlom in pa obvolanskim prestavam, od prvega lastnika z originalnim računom. No kasneje sem mu začel ta avto popravljati, določene stvari obnavljati in izkazalo se je da je bil leta 1988 generalno obnovljen, verjetno zaradi takratnega embaraga na nova vozila. Ker je to zvedel kolega, ki me je prenašal z opisovanji tega modela že od srednje šole dalje, me je prosil da si ga izposodim za njegovo poroko, no od takrat naprej pa...

Malo skočim še nazaj, pred nakupom prve 190tke sem si dvakrat že ogledal Zaverhov- o 114tko, pa sem obupal zaradi stanja karoserija, saj namreč še nimam prostora za tako obnovo. Sem ter tja sem še vedno spremljal oglase, si ogledal kakšen avto, vedno razočaran nad stanjem. Potem sem pa začel spremljat tujino, ogledal sem si še en primerek cenejšega ranga v Italiji, blizu Firenc. Obupno stanje

No lani spomladi pa spet drugi kolega... ej a maš ti res eno možnost za izposojo enga hudga mercedesa za poroko.Se zmenva, nakar pa "hišni svet" pride do ideje, če bi mogoče mel svojga????

Soliden, malo čudno je laufal, sumil sem da ni videl nekih spodobnih mehanikov. Neki premazan z bitumnom v sprednjih kolotekih, videle so se posledice dveh karambolov, nič hujšega. Lastnik pove da so zavore komplet obnovljene (diski, obloge, cevi, čeljusti). gledam malo bolj, površinska rja v prtljažniku, pod posodo zav. olja, pregnit nikjer, original hladilnik, menjana vodna črpalka, notranjost brez napake, barva ok, gumice okol vrat prve, pa samo na pregibih napokane, na števcu dobrih 21.000km, stari pravi da je drugi lastnik, da je avto zelo dolgo stal, da ne dela plovec goriva, ok neki je...