K: Zobata letev (lenkgetriebe) Kadett C

-
- Avtomobil: Opel Rekord D Coupé, Opel Kadett C 1.2S
K: Zobata letev (lenkgetriebe) Kadett C
Kupim zobato letev (obnovljeno ali novo) za Kadetta C. Moja je dobila malo lufta in poka med vožnjo, tako da rabimo novo.

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
Re: K: Zobata letev (lenkgetriebe) Kadett C
jst mam eno,samo piše na njej ascona/manta .. me pa moti,ker ni ista kot je moja na manti ..tako da ne vem al so "navadni" modeli imeli drugačne al pa je za A serijo .. al pa celo za kakšen drugi model pa so falili nalepko
Je pa obnovljena in nerabljena ..če bi mogoče še kdo drug rabu ..

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

pozdrav,
ne znam da li me razumete ali pokusat cu objasniti,
letva jeste dobila lufta ali se to moze srediti, problem je sto se unutrasnji dijelovi na koje se oslanja zupcasta letva pohabaju. ja sam sebi radio reparaciju letve i radi perfektno. neki djelovi se malo modifikuju i sve radi za 5..... mene su djelovi izasli oko 40eura.....
pozdrav
letva jeste dobila lufta ali se to moze srediti, problem je sto se unutrasnji dijelovi na koje se oslanja zupcasta letva pohabaju. ja sam sebi radio reparaciju letve i radi perfektno. neki djelovi se malo modifikuju i sve radi za 5..... mene su djelovi izasli oko 40eura.....
pozdrav

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
Kako pa ti poka, jaz imam na karavanu že en čas en zvok spredaj desno pa ne vem če je to to.....

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Hm, meni tudi moja letev (in pravtako prejšnja, ki je zdaj v omari) poka. Alekss, katere dele si menjal oz. obnovil? 

-
Nije problem, to su naši jezici pa se možemo razumijetiAlekss wrote:pozdrav,
pozdrav

I kako si je sredio? Imaš kakve slike? Koji dijelovi mi trebaju?

-
A maš kje kako sliko? Ker ne vem če je ista.DS71 wrote:jst mam eno,samo piše na njej ascona/manta .. me pa moti,ker ni ista kot je moja na manti ..tako da ne vem al so "navadni" modeli imeli drugačne al pa je za A serijo .. al pa celo za kakšen drugi model pa so falili nalepko![]()

-
Kak ti naj zdaj to razložim..papi wrote:Kako pa ti poka, jaz imam na karavanu že en čas en zvok spredaj desno pa ne vem če je to to.....

@l4uk0
letvu sam sredio pomocu majstora tokara,
od djelova trebaju 2 zamjenska lezaja unutar letve ( originalne dimenzije nisam nasao pa sam pristupio prepravljanju kucista gde idu lezajevi. mislim da su dimenzije isle +1-2mm u precniku
treba se napraviti novo zeljezo koje ide sa dna razvodnika letve i trebaju nove gumice unutra....
slika nemam, jer sam letvu koristio nekoliko dana i poklonio drugaru koji nije imao letve.
uskoro cu raditi jos jednu pa cu postaviti slike.
uglavnom znam da me sve ukupno izaslo oko 60-65eura.
p.s. u sustini 80% dijelova za kadett-a se moze na novo napraviti u radionici. bitno je imati dobrog tokara i malo maste.
ja do sad u obnovi nisam kupovao puno novih i originalnih dijelova, vecinu sam pravio sam kod nekog majstora.
uskoro cu postaviti slike pa da vidite.
letvu sam sredio pomocu majstora tokara,
od djelova trebaju 2 zamjenska lezaja unutar letve ( originalne dimenzije nisam nasao pa sam pristupio prepravljanju kucista gde idu lezajevi. mislim da su dimenzije isle +1-2mm u precniku
treba se napraviti novo zeljezo koje ide sa dna razvodnika letve i trebaju nove gumice unutra....
slika nemam, jer sam letvu koristio nekoliko dana i poklonio drugaru koji nije imao letve.
uskoro cu raditi jos jednu pa cu postaviti slike.
uglavnom znam da me sve ukupno izaslo oko 60-65eura.
p.s. u sustini 80% dijelova za kadett-a se moze na novo napraviti u radionici. bitno je imati dobrog tokara i malo maste.
ja do sad u obnovi nisam kupovao puno novih i originalnih dijelova, vecinu sam pravio sam kod nekog majstora.
uskoro cu postaviti slike pa da vidite.