Pozdrav !
Ker je City primoran cakat na vecje spremembe in obnovo , jaz pa ravno delam in pripravljam na dirkasko sezono enega
CQP-ja , pa so mi nekateri tu dali pobudo da kaj vec napisem o tem avtu, sledi neka manjsa predstavitev kar tukaj ....
S kolegom sva sla Januarja v It. po enega CQP-ja , kateri je bil meni ze nekaj casa znan . Sm ga ze peljal, pa mi je bil nekoliko "cigumjast" oz. ni to to.
Ker je kolega razprodal svoj dirkalnik - Buggy , sva se odlocila za nakup tega Coupeja .
Bilo je kar dosti stvari za porihtat , oz. obnovit , kak kilometer svas-drota se je tudi obrnilo in zdaj gre zadeva proti koncu , oziroma se zdaj sele zacnejo zahtevne finese , da se bo Coupe kolikotoliko dobro peljal.
Zaenkrat je 2.0 CIH motor not , ki naj bi bil spiljen pri enem nemskem tunerju . V kratkem gremo na valje in ce bo pokazal na valjih "obljubljeno" moc , mu bomo dali priloznost . (Poleg papirjev, je bil diagram moci od nemca in ce to drzi , bo OK -malo cez 180KM naj bi imel. Ce nebo to to, gre XE motor iz Corse not.
Menjalnik je Getrag 5-stopenjski, diff 4,75 in 75% spera.
Kletka je not, volan spuscen 3cm, rocica menjalnika podaljsana na obeh straneh in ravno danes je v notranjost dobil Kadett se hidravlicno rocno.
Spednja os pojacana z 3mm Domex, namesto gumjastih je dobil zdaj teflonsk puse .
Zadnja os oz. roke so v krogljicnih lezajih in tako se vsaj nekaj lahko nastavi zadaj.
-
Attachments
-

-

- image.jpg (36.71 KiB) Viewed 7313 times