Moram priznat, da sem ze pred nekaj meseci dobil posredovan link do tega foruma, pa ga se kliknil nisem - sem mislil, kaj je to za ena scena , jaz pa itak zelo malo casa za internet .
Pa mi prejsnji teden kolega, ki dobro pozna mojo privrzenost avtomobilskemu sportu in do starih , ter posebnih ( redkih) avtomobilov, poslje link oldschool-slo .
Pa si pogledam in zacnem brati .... pa berem in berem .... pa ugotovim, da je tu kar veliko "norcev" podobnih meni

Tako sem se registriral in bral ter obcudoval vase konjicke. Zdaj bi rad pokazal nasega City-ja.
Dve leti in pol nazaj , sem se peljal z prikolico v Koper, na ogled enega City-ja . Nacrti so bili cisto drugacni, kot se je kasneje izslo.
V prostem casu, kolikor se izide, malo dirkam z Opel Corso, pa sem si zazelel dirkalnik z RWD- pogonom.
V glavi sem imel ze ves nacrt, kako City-ja v notranjosti porezat in zasvasat varnostno kletko, motor iz Corse prestavit v Kadett-a, pa bo to letelo in brnelo kot sem si vedno zelel ....
Prispem v Koper, Kadett City stoji v garazi, drugega lastnika v odlicnem stanju . Naj omenim, da poznam karoserijske sibke tocke C Kadettov, ker sem jih ze par delal. Motorni prostor se sveti, A-stebricka tudi, v prtljaznem prostoru vse cisto, le levi in desni prag sta bila nekoliko zrela. Starejsi mozakar mi pokaze Certifikat Starodobnika in ko je motor iz prve vzgal, sem se vsedel not zapeljal z dvorisca, presaltal vse prestave, do cetrte in se obrnil , ter takoj parkiral pred mojo prikolico !
Opel Kadett City v taksnem stanju sem moral vzeti s seboj ! Z gospodom sva uredila papirologijo in € in sele ko sem se vracal po avtocesti proti domu, sem se zavedal, da je skoda tega City-ja rezat, varit kletko vanj in vse ostalo potrebno za pripravo dobrega dirkalnika. Odlocil sem se da ta avto podarim sinu za rojstni dan .
City bo ostal navaden starodobnik, le z manjsimi dodatki .
Opel Kadett City , letnik 1976 , 74.794 km