Motor je trenutno čisto serijski, okolica pa se bo/je malo poširila.
V planu je povečanje konjušnice, vprašanje je samo volje ter viška časa. Denar se vedno najde
No pa da nadaljujem.
Kot sem že omenil, si znam sam zelo komplicirati vse v življenju in tako je bilo tudi s tem projektom.
Takoj po nakupu leta 09 sem ugotovil, da vozim pre FL model, kar je super glede stroškov registracije (starodobnik pa to), v bistvu pa sam avto niti ni tako super za pogledati.
Ideja o zamenjavi vrat zaradi rje se je tako razširila na menjavo odbijačev, in če se menja odbijače, potem se menja tudi masko. Če smo že pri tem, bi nabavili še enake brisalce, kot so jih imele zadnji letnik HF turbo, se pravi enake kot evo delte.
Omenil sem že menjavo armaturke, nakar sem pomislil, da bi original recaroti bili prav blagodejni za mojo drobno postavo. In če že menjamo sedeže, je potrebno zamenjati še vse tapete ter v vsakem primeru še strop zaradi šibedaha. Zaradi menjave armaturke je potrebno seveda zamenjati še vse plastične blende na stebričkih ter tudi komplet škatlo, v kateri se nahaja pečka za kabino, ker je upravljanje loput pred in po FL komplet drugačno in nekompatibilno med sabo.
In kar tako iznenada sem nekega dne na netu opazil še, da je en deltaš prodajal še i.e. motor, ki bi tudi genau pasal v mojo rjo. Bojda dobro delujoč ......
Aja, seveda z i.e. motor spada zraven tudi pokrov motorja od 16v integralke. Mnogim še vedno ni jasno, da so te haube dokaj redek kos in kot tak zelo cenjen in tudi vrednoten med deltaši.
Po kakšnem mesecu poizvedovanja in iskanja sem vendarle domov pripeljal željeno haubo, ki pa je nakazovala, da je že imela za sabo kar pestro zgodovino, saj je bila nenormalno težka, kit na njej pa je že tudi kazal znake staranja.
Kasneje je klepar pripomnil, da bi bilo enostavneje iti k testeninožerom na kateri odpad in kupiti lepšo haubo. ...
Seveda, te haube rastejo na drevesih z imenon deltovci, mesečno pa na njem zraste 5-7 haub, ki tako ležijo na vsakem vogalu
Ni potrebno omenjati, da sem vse to nabavljal kos za kosom in tako ustvaril neke kar nezanemarljive stroške, v danem trenutku pa se mi je nabavljena roba zdela vredna svojega denarja
Nesrečna in kar zdelana hauba .....
Kit car
V sklopu odprave nekaj začetniških napak sem ponovno razrezal zadnjo vezno steno in jo naredil lepšo
Madoniš, vezna stena lepša kot pa kaka Angelina