Romantična turca 21.4.2025

Romantična turca 21.4.2025
Počasi bo 13 let od kar sem našel članek romantična smer iz revije Avto v okroberski številki iz leta 1969. Vse od takrat se je to “tenstalo” in dozorelo. Z nekaj popravki se bo tudi izvedla z nekaj dopolnitvami/popravki.
Tura bo izvedena v primeru lepega vremena, ker ceste obetajo res lepe razglede, ki v primeru dežja ali oblačnosti ne bodo prišle do izraza.
Kdaj: Velikonočni ponedeljek 21.4.2025
Zbor 8:30 parkirišče Spar v Medvodah, start 9:00.
Pot je razgibana in nas pelje čez precej hribov in dolin.
Začeli bomo v ljubljanski kotlini, obiskali polhograjsko dolino, presekali obe reki Sori in Savo bohinjko. Trasa je dolga nekje 120 km do Bleda, tam se lahko ločite in se vrnete po AC oz. S preostankom skupine po stranskih cestah nazaj na iztopno točko.
Na poti se bomo ustavili v koči, kjer bomo imeli kosilo po klasični metodi kar poješ plačaš.
Trajanje same trase je cca 6h do Bleda.
Vabljeni, da povabite boljše polovice na sovoznikov sedež. Udeleženci dobijo .pdf članka, katerega vam lahko drage med vožnjo berejo.
Za okvirno število udeležencev se pofočkajte.
Lp Wolf
Tura bo izvedena v primeru lepega vremena, ker ceste obetajo res lepe razglede, ki v primeru dežja ali oblačnosti ne bodo prišle do izraza.
Kdaj: Velikonočni ponedeljek 21.4.2025
Zbor 8:30 parkirišče Spar v Medvodah, start 9:00.
Pot je razgibana in nas pelje čez precej hribov in dolin.
Začeli bomo v ljubljanski kotlini, obiskali polhograjsko dolino, presekali obe reki Sori in Savo bohinjko. Trasa je dolga nekje 120 km do Bleda, tam se lahko ločite in se vrnete po AC oz. S preostankom skupine po stranskih cestah nazaj na iztopno točko.
Na poti se bomo ustavili v koči, kjer bomo imeli kosilo po klasični metodi kar poješ plačaš.
Trajanje same trase je cca 6h do Bleda.
Vabljeni, da povabite boljše polovice na sovoznikov sedež. Udeleženci dobijo .pdf članka, katerega vam lahko drage med vožnjo berejo.
Za okvirno število udeležencev se pofočkajte.
Lp Wolf
Last edited by FR Wolf on 11 Apr 2025, 13:19, edited 1 time in total.
Alpinas were always posh hot rods!

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Re: Romantična turca 21.4.2025
Jst tud!
A bo kej makadama?
A bo kej makadama?

-
- Avtomobil: Opel Manta A | Opel Manta B | Opel Monza A1 | VW T3 Doka
Jaz racunam da se udelezim.

- strider87
- Avtomobil: Opel Kadett C, bmw e30, Vw T2b , Manta b
Verjetno pridemo tudi mi!

Jaz sem nekje 20% da pridem. Olje pušča iz motorja in akse. Žurka!
lp
lp

Haha, to je res
)

Je pa turca zahtevna s strani zaviranja. Tko da morajo vsaj zavore biti brezhibne 
Alpinas were always posh hot rods!