Mercedes 190E EVO II

Bor
Avtomobil: Opel Kadett C Coupe 1974

Mercedes 190E EVO II

Post by Bor » 23 Jan 2025, 20:58

Novo leto, nov jaz in stem tud nov projekt :D Osnova je Mercedes 190E, letnik 1991 in sicer z 1.8 motorjem. Izbire je bilo sicer mau več kt pri kadettu za osnovo in sm zbral ravno tega z šibedahom, ker je dobra osnova za predelave načeloma "brez rje" :lol:

Da sm izbrou ravno tega je pa seveda tud pripomoglo to, da ima delujočo klimo in da je mal novejši. Avto je bil kupljen iz okolice Celja od drugega lastnika. Dejansko avto trenutno ne rabi večjih nobenih popravil, vse dela kt more (tud Webasto :lol: ). Bo pa pred prihajajočimi predelavami deležn tud kšne obvezne generalke. Prejšni lastnik pa je obdržal Momo volan in radio, ampak mi je pa v tem primeru originalni volan definitivno lepši.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ni pa popoln, sm pa ke ima kako buško na bokih in odbijačih ter blatnikih pa ostale lepotne malenkosti. Ma pa na voznikovi strani ročno nastavljanje zunanjega ogledala, na sovoznikovi pa električno, kar je pa edina stvar kar mi trenutno ne dela, oz. odvisno od dneva in počutja :D

Prva stvar k sm jo naredu je d sm vgradiu tokrat "normaln" radio, ker se bojim tega foruma in z njim povezanim vseh padalcev :lol: :broken:

Image

Image

Image

Sm pa kr pridobiu izkušenj že od kadetta kako nadaljevat z projektom, zato zaenkrat še čakam nekatere dele in bomo potem vse skupaj vgradili in sicer:

Evo II replika platišča enakih dimenzij kot originalna 190 EVO II in pnevmatike
Image

Evo II bodykit z nosilci in sprednjim lipom, katerga je blo zelo težko najdt, da cene sploh ne omenjam in seveda 5 mescou čakalne dobe ker je vse po naročilu...
Image

Image

Image

Image

Image

Sm pa za razliko pr kadettu se odloču raj za KW Gewinde tokrat, semizdi da bo kvaliteta in sama nastavljivost z bodykitom lažja..
Image

Zaenkrat kar se tiče od izpušnega sistema sem vzel samo zadnji del z nastavki EVO II in sicer od firme Supersprint custom made :lol:
Image

Image

Image

Zdej pa počakamo d še bodykit pride potem pa dalje 8-)
Last edited by Bor on 26 Jan 2025, 12:45, edited 1 time in total.
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Re: Mercedes 190E EVO II

Post by pero27 » 24 Jan 2025, 11:32

Kul!
Mogoče mi boš ti znal razložit, ker se že nekaj časa sprašujem: vse druge kite za vse druge avte dela po 30 različnih "proizvajalcev" iz fiberglasa (pa kakšen tudi iz absa) in jih ni problem dobit, pa tud relativno ugodni so.
Kaj je fora z temle kitom, da je tak problem z dobavljivostjo in ceno? A je mercedes vse stožil in ga zdej sam dela al kaj je fora?
Bor

Post by Bor » 25 Jan 2025, 17:14

pero27 wrote: 24 Jan 2025, 11:32 Kul!
Mogoče mi boš ti znal razložit, ker se že nekaj časa sprašujem: vse druge kite za vse druge avte dela po 30 različnih "proizvajalcev" iz fiberglasa (pa kakšen tudi iz absa) in jih ni problem dobit, pa tud relativno ugodni so.
Kaj je fora z temle kitom, da je tak problem z dobavljivostjo in ceno? A je mercedes vse stožil in ga zdej sam dela al kaj je fora?
Hvala!

Ja kokr sm js gledou pri izbiri in tuhtou ene 2 mesca sm ugotovu, da je problem narest sploh te replike, ker je blo EVO II originalnih cca 500 in seveda tko k si reku, Mercedes ni pustu da vsak kr dela mal po svoje ker je blo vse skupi zelo "ekskluzivno". Večinoma pa se tega poslužujejo bl neki s.p-ji v domači delavnci kot pa dejansko neke priznane delavnice ravno iz teh razlogov. Drugi problemi pri temu pa so, da dejansko kokr mi je gospod, kateri izdeluje te dele reku, da zaradi kompleksnosti izdelave itd nimajo vnaprej narejenih delov da bi to masivno prodajal. Zato šele po opravljenem naročilu oz ari oni šele začnejo z izdelavo. Seveda odvisno kolk mas sreče in kok je čakalne vrste. Meni je že od štarta reku da bo sigurno 5 mescou za čakat da vse to nrdijo predn pridm js na vrsto. Najdu sm pa use skupi ene 3-4 strani ki ponujajo bodykite replike EVO II od 1.200€ do 7.000€. Problem pri ta cenejših je bil, da noben od njih ni imel že narejenih nosilcev na samih kosih tko k ma tale moj zgori in nevem kako so pol sploh oni to montiral brez tega in je mogl bit pol use skupi cigu migu nrjen. Tam, kjer sm pa js kupu mi je pa dejansko video poslou kako se bodykit prilega avtu in kje so točke za montažo.

Primer bodykita na drugem vozilu:

Image

Image
Last edited by Bor on 25 Jan 2025, 19:31, edited 1 time in total.
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 25 Jan 2025, 17:43

Ok, super, se pravi mercedes nima ekskluzive. Zdej imaš ful kvalitetno narjen bodykit. Zakaj nebi nardil kalupv iz njega preden greš to barvat? (jst bom deninitivno naredu to z sprednjim spojlerje ki sem ga nabavil direkt od Alpine)
Tale tvoj kit je iz brizgane plastike, ne iz fiberglasa?

Drugače če ni nosilcev se jih pač nardi, al pa se stvari zalima. Če si šel 10 let nazaj kupit v salon novega Megana RS, so ble vse poširitve samo zalimane na karoserijo in koloteki porezani pod njimi. Ne dvomim da je tako še danes... :broken:
MatevzV
Avtomobil: Mercedes-Benz w201 2.3

Post by MatevzV » 26 Jan 2025, 11:22

Živijo

Ja najprej to, leta 1995 je bil mogoče uvožen k nam, letnik je verjetno največ 1993, lep primerek. Imaš mogoče tudi plan menjati
motor, ker s takim kitom in 1.8 je dokaj revno vse skup, ampak če ti tako paše tudi prav. Zanima me še kako boš uredil s homologacijo,
ali imaš samo kup vez :D Aja sam si lastim z 2.3 motorjem letnik 1987, večni projekt, ki upam da bo vžgal :D

LP
Bor

Post by Bor » 26 Jan 2025, 12:44

pero27 wrote: 25 Jan 2025, 17:43 Ok, super, se pravi mercedes nima ekskluzive. Zdej imaš ful kvalitetno narjen bodykit. Zakaj nebi nardil kalupv iz njega preden greš to barvat? (jst bom deninitivno naredu to z sprednjim spojlerje ki sem ga nabavil direkt od Alpine)
Tale tvoj kit je iz brizgane plastike, ne iz fiberglasa?

Drugače če ni nosilcev se jih pač nardi, al pa se stvari zalima. Če si šel 10 let nazaj kupit v salon novega Megana RS, so ble vse poširitve samo zalimane na karoserijo in koloteki porezani pod njimi. Ne dvomim da je tako še danes... :broken:
Nevem če bi se lotil zdj kalupov delat, se mi ne zdi smiselno da bi zdj to še kdaj rabu oz prodajal :D Če se pa karkol zlom lahko pa še vedno naročim nov del..

Ja imaš prav, če ni nosilcev se jih nrdi alpa se lima seveda ampak to je dodatno delo in ogromna zajebancija, k je jst pa nebi mel + velik boljš stoji in se prilega če so nosilci itd že vse skp nrjeni, celo inštalacijo nrdi mnogo mnogo lažjo :D

MatevzV wrote: 26 Jan 2025, 11:22 Živijo

Ja najprej to, leta 1995 je bil mogoče uvožen k nam, letnik je verjetno največ 1993, lep primerek. Imaš mogoče tudi plan menjati
motor, ker s takim kitom in 1.8 je dokaj revno vse skup, ampak če ti tako paše tudi prav. Zanima me še kako boš uredil s homologacijo,
ali imaš samo kup vez :D Aja sam si lastim z 2.3 motorjem letnik 1987, večni projekt, ki upam da bo vžgal :D

LP
Imaš prav, tiskarski šrkat. Bil si namreč blizu, letnik je 1991 :lol: Kar se tiče motorja bom še vidu kolk se mi bo dal, tole kar je blo pr kaddetu (če poznaš zadevo) vključno z vgradnjo, vsemi deli je bla kr ena zlo ogromna jeba in pa da o postopku homologacije tega sploh ne govorim.. Ampak kljub vsemu bo verjetno deležen tud tam kšne nadgradnje ;)

Kar se pa tiče homologacije mam pa že nekaj natuhtano ;) Če smo pr kadettu lah use homologiral, bemti bomo pa še pr temu :lol:

Le glej da bo tvoj enga dne tud laufou :thumbup:
papi
Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,

Post by papi » 28 Jan 2025, 12:18

top! spremjam! :D :thumbup:
rene

Post by rene » 29 Jan 2025, 19:54

Imam 2.3 8v motor viska (m102 230E 136hp izgrajen iz w123), ki bi bil dobra baza za upgrade.
Fleko
Avtomobil: 41 cilindrov z vseh vetrov

Post by Fleko » 30 Jan 2025, 09:59

Tale 2.3 gre že v originalu dobro za svojo konjenico - vsaj v w123.
Get low, no matter how
The Boris
Avtomobil: MB W114 250CE, MB W201, VW Hrošč, VW Jetta MK1, VW T3 Syncro, Datsun 280ZX

Post by The Boris » 30 Jan 2025, 19:55

No tole bo fajn spremljat :)
Že maš plan kako boš rešil prve koloteke? Lahko zaupaš info kje si nabavil body kit?
May the Force be with you.
Post Reply