Ekola, 10. sezona od obnove in registracije 2015 je že ne čas v teku
Nothing unusual to report...
Letos sva daljšo turo opravila že kar za velikonočni vikend. Trasa je bila tokrat SG - KZ Mauthausen - Česky Krumlov - Česke Budejovice - SG.
Zelo priporočam obisk vseh zgoraj naštetih postojank.
Tokrat ne bom objavljal cele fotoreportaže, kdor če lahko pogleda moj FB profil. Le 2 fotki avta za pokušino.
Parkiranje pri koncentracijskem taborišču Mauthausen. Ogromen in zgledno urejen muzejski kompleks, vstop pa je brezplačen (z zastonj parkingom).
Pričakoval sem, da se bova zadržala uro ali dve, pa jih je minilo 5h, in še je ostalo mariskaj za videti...

Z obveznimi nočnimi morami čez kakšen dan ali 2...
Češki Krumlov je padel zato, ker je pobraten z SG, pa me je vedno zanimalo kako izgleda. Ful je prijetno mestece, ki se lahko pohvali z 2. največjim gradom na Češkem. Splača se it na zastonj vodeno turo, ki jo vodi domačin Jan 2x dnevno. Ampak ne it poleti, ker je takrat nora gužva...
Tukaj je parkirana pred zgledno urejenim in dokaj ugodnim apartmajem...
Zadnji dan še samo ogled Č. Budejovic, ker so pač že tam blizu. Nič kaj strašno posebnega za nas srednjeevropejce, ampak vseeno lepo za pogledat. En tak mal lepši Maribor, recimo
Ker je bil le podaljšan vikend, se je šlo kar po AC. Z getragom in tadolgo zadnjo akso ni nobene panike dohitevati in celo prehitevati ostalega prometa, se je pa mogoče zaradi jake asconine aerodinamike in teže

ob vetrovnem vremenu bolje držati brzin pod 130...

Večji del sem prevozili nekje s 115-120kmh, kar je prineslo skupno porabo 7,4L / 100km. Bi prav rad dregnil kakega novodobnega inženirja pod rebra, če je tole danes vse, kar so uspeli narediti v 50ih letih
V bližini doma sem pa porajtal, da odkar sem letos prvič priklopil akumulator, sploh še nisem odprl havbe...
Takole te pač razvadijo stari opli, za razliko od nekaterih tako opevanih znamk z modro-belimi propelerji, ki jih ne bomo omenjali tukaj