Kadett C Coupe 74

Anzee
Avtomobil: Opel Manta A | Opel Manta B | Opel Monza A1 | VW T3 Doka

Re: Kadett C Coupe 74

Post by Anzee » 26 Jul 2024, 18:35

Bor wrote: 26 Jul 2024, 13:25 fertajler čist zanč in bi blo isto tud če ga neb blo tko d se je hitr zaklučl zadevo..
:lol: ce neb blo fertajlerja pol avto nebi delu, ne pa da je slabo delu :D kua so to zaeni mehaniki :lol: in kaj je blo narobe z njim da je zdej bols?

Men je pa kadett zdej v koncni fazi boljs izpadu kot je sprva kazalo (ajde so stvari k bi jih jz drgac naredu, sam sej ni moj avto :) )
Bor
Avtomobil: Opel Kadett C Coupe 1974

Post by Bor » 26 Jul 2024, 21:27

Anzee wrote: 26 Jul 2024, 18:35
Bor wrote: 26 Jul 2024, 13:25 fertajler čist zanč in bi blo isto tud če ga neb blo tko d se je hitr zaklučl zadevo..
:lol: ce neb blo fertajlerja pol avto nebi delu, ne pa da je slabo delu :D kua so to zaeni mehaniki :lol: in kaj je blo narobe z njim da je zdej bols?

Men je pa kadett zdej v koncni fazi boljs izpadu kot je sprva kazalo (ajde so stvari k bi jih jz drgac naredu, sam sej ni moj avto :) )
To je bolj figure of speech.. notr se ni premikal in smo razdrl, namazal spucal itd. pa nazaj sestavl in se kr pozna😁

Hvala!
l3v4rt
Avtomobil: Opel Manta A 1.6N '71

Post by l3v4rt » 27 Jul 2024, 10:16

Carbe so ti štelali fantje na dyno ali sam?

Glede avta pa.. dokler se TI vsedeš not in se smejiš od ušes do ušes in da ko ga parkiraš se uzreš nazaj, je to to. Tvoj avto, tvoj denar, tvoje delo in to predstavlja tebe - tako ali drugače. Edina moja kritika bi bila, da upam da najdeš čas in se posvetiš podnu, ker glede na kvaliteto ostalih stvari ta res malo bode v oči in bi si na trud in vložek avto zaslužil bit tut tu porihtan. Na koncu dneva je vseeno ali bi kdo imel spojler gor ali ne, katere barve so na avtu itd ampak je pa lepo, da kakorkoli je narejen avto, da je narejen kvalitetno oziroma najbolje glede na zmožnosti in situacijo. Glede na preostanek vozila sem prepričan, da boš lahko naredil to dosti bolje v prihodnje. Uživaj v avtu! 8-)
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 27 Jul 2024, 13:49

Men je čist kul, da si šel delat dirkalno repliko, sej ni to nek purističen "vsak šrauf original" forum. Veliko je predelanih in izboljšanih avtov tukaj.
Tudi po mojem je izpadel bolje kot je najprej kazalo.
Trenutno me čist iz varnostnega vidika najbolj zmoti kletka. Ne vem al je tako slabo narjena al tako slabo zmontirana, ampak glede na to da vem kako se v kadettu sedi (ker ga mam), je tale kletka direkt za glavo razbit, z čelado pa za vrat zlomit. Mene bi blo mal strah se v temle na pune bombe vozit. Ti priporočam da to v prihodnosti saniraš in kletko porineš bolj v vogale (predvsem na stiku med vetrobranom in streho).
Peeping_Tom
Avtomobil: Opel Ascona B 2.0 E

Post by Peeping_Tom » 29 Jul 2024, 17:54

Moram rečt, da mi je kot enemu glavnih dežurnih estetskih policajev na začetku zdaj tale avto kar prirastel k srcu, minus radio, ki je še vedno ogaben kljub praktičnosti. Tudi kletke v avtih, ki so tam bolj za 'lepoto' <sic>, so mi crringe, ampak okej, kot celota je izpadel zel kulsko in celovito , in rdeče črn opel enostavno ne more biti slab :clap: :clap: :clap:

Bom pa ta poklon takoj razredčil, da bi blo treba za 6 mesecev v gulag dati folk, ki zapravi tisoče evrov za u nulo ličarijo, nove odmične, nove fergazerje, rally blatnike, recarote in potem ko je vse že skor skup dano, se pa spomnijo sanirat poden in 'površinsko rjo' :idea: Jebali vas bogovi naglice in prioritet, res... :broken:
Bor
Avtomobil: Opel Kadett C Coupe 1974

Post by Bor » 31 Jul 2024, 22:22

l3v4rt wrote: 27 Jul 2024, 10:16 Carbe so ti štelali fantje na dyno ali sam?

Glede avta pa.. dokler se TI vsedeš not in se smejiš od ušes do ušes in da ko ga parkiraš se uzreš nazaj, je to to. Tvoj avto, tvoj denar, tvoje delo in to predstavlja tebe - tako ali drugače. Edina moja kritika bi bila, da upam da najdeš čas in se posvetiš podnu, ker glede na kvaliteto ostalih stvari ta res malo bode v oči in bi si na trud in vložek avto zaslužil bit tut tu porihtan. Na koncu dneva je vseeno ali bi kdo imel spojler gor ali ne, katere barve so na avtu itd ampak je pa lepo, da kakorkoli je narejen avto, da je narejen kvalitetno oziroma najbolje glede na zmožnosti in situacijo. Glede na preostanek vozila sem prepričan, da boš lahko naredil to dosti bolje v prihodnje. Uživaj v avtu! 8-)
Ne, Carbe so mi štelal fantje, js se na to nit mal ne spoznam.. To res rabš pa res strokovnjak in met taprau orodje..

Se strinjam.. Hvala!
pero27 wrote: 27 Jul 2024, 13:49 Men je čist kul, da si šel delat dirkalno repliko, sej ni to nek purističen "vsak šrauf original" forum. Veliko je predelanih in izboljšanih avtov tukaj.
Tudi po mojem je izpadel bolje kot je najprej kazalo.
Trenutno me čist iz varnostnega vidika najbolj zmoti kletka. Ne vem al je tako slabo narjena al tako slabo zmontirana, ampak glede na to da vem kako se v kadettu sedi (ker ga mam), je tale kletka direkt za glavo razbit, z čelado pa za vrat zlomit. Mene bi blo mal strah se v temle na pune bombe vozit. Ti priporočam da to v prihodnosti saniraš in kletko porineš bolj v vogale (predvsem na stiku med vetrobranom in streho).
Hvala. Kar se tiče kletke se ne strinjam. Kletko smo naročil potem iz rallyshop.it proizvajalca Sassa, z fia homologacijo in iz pravih materialov. Vpasoval mi jo je pa dosti poznan majstr iz Žiri, k ma oz je mel tud certifikat za take zadeve (zdj samo bolj popoldne..). Kletka je nrjena v nulo za tega kadetta, bližje vogalom jo težko porinemo. Zgori je kletka tko montirana, da obdržim vzvratno ogledalo :D Tud pene kere so gor na kletki so taprava zadeva..
Peeping_Tom wrote: 29 Jul 2024, 17:54 Moram rečt, da mi je kot enemu glavnih dežurnih estetskih policajev na začetku zdaj tale avto kar prirastel k srcu, minus radio, ki je še vedno ogaben kljub praktičnosti. Tudi kletke v avtih, ki so tam bolj za 'lepoto' <sic>, so mi crringe, ampak okej, kot celota je izpadel zel kulsko in celovito , in rdeče črn opel enostavno ne more biti slab :clap: :clap: :clap:

Bom pa ta poklon takoj razredčil, da bi blo treba za 6 mesecev v gulag dati folk, ki zapravi tisoče evrov za u nulo ličarijo, nove odmične, nove fergazerje, rally blatnike, recarote in potem ko je vse že skor skup dano, se pa spomnijo sanirat poden in 'površinsko rjo' :idea: Jebali vas bogovi naglice in prioritet, res... :broken:
Hvala hahha to je važno :lol: Kletka pa dejansko ni samo za lepoto, ampak sm jo zgolj dau v avto zrd moje varnosti in zarad tega ker se rad dost pelem znjim, je pa totalen pleh od avta in se zdj dost bols pocutm d me bo v primeru trka rešil tko k more haha

Jah kar se tiče podna me je majstr k mi je tole takrat obnavlou mal nasrau, usi smo mislnli da je podn uštimou, tud reku je d je naredu use in dau nazaj tepih in noben ni dvomil nič.. Dokler nismo potegnli mi sami tepiha dol in me je kr srat prjel... Maš prau, ampak trenutno bo za 1-2 leti sigurno tak ostal, rja se širila ne bo, pol bomo pa vidli kdaj bomo komplet spet razstavli pa verjetno dal tapicirat
Post Reply