Še sem živ. Komi, ampak sem

Preveč dela na vseh koncih, pa nič časa za lastne projekte in avte.. Kaj dosti novega ni, je avto več ali manj stal 2 meseca pokrit.
Sestavilo se je še levo stran podvozja do konca
Pa nardil en hiter test fit
Potem je šla pa nazaj na kolesa končno in na tla
Počasi se polni pri kolesih
Začel napeljevat tudi kable levo stran motornega prostora
Za dolžine, kako napelat, povezat, itd, sem dal luči provizorično gor za lažjo predstavo
Pri spuščanju avta na tla pa nekaj čudno škripalo in mi ni blo jasno kaj. Po par min odkrivanja, se je izpazalo da zvoke spušča semering amortizerja, katerega sem pozabil očistit, da tudi suh je bil zgleda
Malo silikon spreja in je bila tišina. Bomo vidli za kako dolgo.
Potem je pa končno prišel čas za zalepit prvo steklo na avto. Očistil temeljito staro steklo original, ki ga imam. In ugotovil, da je neuporabno... Noro popikano od kamenčkov in polna ris od brisalec..
Z motorji je še vedno zelo veliko dela, tako da se je šla dama malo preluftat vn, vmes ko se je menjavalo motorje na stojalu
Pri kolegu si sposodil klešče v katere so končno pasale čeljusti za kable, tako da sem lahko dokončal vžigalne kable in obenem si naredil še en extra set.
Se je pa vmes zgodila ena katastrofa, med delom na enem izmed motorjev... Med odtegovanjem ene pizdarije, me je vrglo nazaj k je spustilo, obenem pa stopil še na brake cleaner, ki mi pred tem padel na tla. Pa sem leto po tleh in obenem z enim ogromnim ključem z zobki po avtu. Prvi pogled na zelo močno in debelo pokrivalo, ki sem ga raztrgal, sem že vedel, da ne bo nič dobrega.. Dvignem pokrivalo in najdem poštodovano barvo do šprickita... En mal kričanja od jeze in bolečine, potem pa naslednji dan iskat kaj se da rešit.
Ličar mi je poslal barvo
Potem pa ko je bil kolega v mojem koncu, je pa tole bila prva faza popravila, da se poškodbo zapolni z barvo. Dalje sledi brušenje in upanje, da je dosti debelina laka in poliranje.
Po 1 tednu iskanja, veliko mail, klicev, itd. Mi je kolega preko svojega znanca uspel zrihtat novo steklo 164. Nakar je sledilo dolgih 2 meseca čakanja, da je steklo prišlo. Potem pa takoj montaža, ker najbolj varna je zalepljena na avtu.
Je sicer Shatterprufe firma, ampak to je neka podružnica od Pilkingtona in tudi nalepka je na steklu dejansko Pilkington
Prvo je bilo potrebno nalepih tesnilo na notranjo stran stekla, ki sem ga uspel dobit novega original še. Njegov namen je držanje distance in preprečevanje, da bi lepilo porinilo proti notri. Ta nama je delal tudi daleč največ težav pri montaži, ker je skoraj L oblike in je nov skoraj pod 90°, tako da se ne zloži čisto najlepše skupaj,
Dalje je sledila montaža vseh okrasnih letvic, ki jih ta avto reees nima malo. 3 inox letvice ob straneh in zgoraj, pa vsaka ma še svoje tesnilo ki ga je potrebno napelat v utor. Pa spodaj še 4 plastična letvica s tesnilom.
Zatem je prišlo na vrsto par poizkusov na suho na avtu, nastavit spodnje nosilce stekla, na pravo višino. Ujet višino in pozicijo levo desno na avtu in vse označit.
Ko sva vse to označila, pa primer na steklo in avto namazat.
Pa še največja jeba. Ročno stiskat to lepilo je zelo ne zabavno. Ne priporočam nobenem. Se je kolega kr orng namatral
Pol je šlo pa zares. Odstranila še havbo, kar se je izkazalo za zelo dobro odločitev. Popravil ni praktično nič ko jo položiš, je treba v prvo zadet kar se da točno. Kak milimeter sva jo dala preveč v desno, ampak nebi smelo bit problema nobenega zaradi tega. Sva jo pa zagurtnala čisto nežno, sam tolk da jo je mal stisnilo na vogalih.
Gurtne sem pustil na steklu 3 dni, da se posuši lepilo čimbolj tudi v globino.
Se je lepo razlezlo
In pa odstranitev gurten
Čez dva tedna gre pa še zadnja na avto plus vsa tesnila zunanja, da so potem vse stekla nazaj končno in je kabina zaprta.