No, po dokaj nerazburljivem potovanju od delavnice do svojega novega doma, je 02ka brez težav premagala prvih par svežih kilometrov po reanimaciji. Sicer se pelje ko šajtrga, nizko, trdo, vse ruži in smrdi; vseeno pa sem začutil zelo zabaven potencial malega lahkega avta.
Učinki BMW značke so bili efektivni v trenutku, mlade muce se že lepijo nanj:
No, slaba stran layouta pa se je pokazala na zadnjih 100-metrih moje (slabe, makadamske) dovozne poti, katera sposobnost premaganja me je skrbela že dalj časa - in moja skrb ni bila odveč, pomanjkanje trakcije na strmem makadamu je bilo skoraj skoraj prehudo, a mi je z dosti kopanja le uspelo

Dnevno premagovanje te ceste s štirikolesno gnanim Subarujem precej otopi občutek, kak problem lahko rata dostop po taki podlagi.
Rezultat - rabim špero!
Okej,to sem sicer sumil že prej, in za hec sem nabavil "izum" naših južnih kolegov.
Ker si nisem želel komplikacij z obstoječim diffom, sem hitro šel v nabavo do mojega najljubšega prodajalca starih BMW kosov, nabavil še drug menjalnik, komplet zadnji most z diffom vred, new-old-stock vodno pumpo ter par malenkosti ki so še na sliki. (ok babo sem mel že od prej)
Ta most bo tudi služil kot kasnejši upgrade zadnjega dela vzmetenja, v kolikor se bo pokazala potreba po tem - serijsko zadnje roke niso nastavljive v nobeno smer, tako da se bodo na tega vgradili nastavitveni kosi za stek in naklon zadnjih koles, nato pa se bo menjal kar v kompletu. Sicer bo tempo dela sedaj dosti bolj počasen, vseeno pa se bo še dogajalo.