Sedaj pa KONČNO pridejo na vrsto sladki problemi, montaža nouvih in obnovljenih kosov.
Ker sta oba izmed hladilnikov vode, ki sem ju imel na lageru, pri nalitju vode vanju spustila lužico, sem ju namenil v smeti ter naročil tistega, katerega sem mislil montirat pri menjavi motorja kasneje. Naročil sem po dimenzijah takega, kot so jih serijsko imeli turbaki. Aluminjast komplet, ni sicer nek vrhunec kvalitete izdelave, ampak bo okej.
Levo nov, aluminijast, večji, na škatli in plastični vrečki; desno star in odložen na beton. Razlika v velikosti se vidi na prvi uč že pri odmiku konca radiatorja glede na zgornji priključek vode.
Seveda pa zadeva na mojo žalost ni čisti plug&play. Odprtina za hlajenje je na karoseriji sicer pričakovano premala, kar se reši s prestavitvijo lukenj vpetja in hitrim rokovanjem kotne brusilke. Večji problem je nosilec za akumulator, ki je na mestu, kamor sega tanov hladilnik. Spet, battery relocation v prtljažnik je bil na spisku, ampak ni bil mišljen že sedaj. Ampak, kaj češ, brusilki pa je tudi treba dat nekaj za jest - 15 minut straha pa je bil zunaj.
Motorni prostor pred posegom:
odstranjen nosilec akuta, povečana luknja, itd itn - tako zgleda sedaj, pripravljen na večji radiator:
In še testna montaža, ki sicer še potrebuje neke mini gumi dušilce vibracij, da bom mirno spal; serijsko so bili sicer fiksno pričvrščeni na šasijo, kar mi ni pretirano všeč:
Jutri pa grem iskat haubo, in upam na morda še kako poslastico iz podstrešja prodajalca. Bomo vidli!