Okej, torej, dela se spolno paro, dobil sem kose podvozja iz peskanja, in polek manjšega kosa rje se je na mostu pokazala pričakovana razpoka na nosilcu motorja pri polževi strani. Tole je:
Fantje na internetu so pogruntali da je ta kos treba takaltak ojacat, še posebej pri pojačanju konjenice, in strinjam se z njimi. Zvaril sem ojačitev, pomojem bo držalo:
..in zaščitil še ostali kup speskane pločevine, ki bo kmalu na poti do prašnoličarja
Med čakanjem na peskalca sem se lotil še čiščenja ostalih pritiklin, kot so recimo polž:
..in se lotil tudi tanka, ki pa je bil jebeno katastrofalen do te mere, da sem že gledal za drugim. Kolegi so mi vseeno priporočali, naj probam s citronko. In prav so imeli, do te mere, da je citronka zaj moj najljubši preparat za spopad z rjo!
Najbolj se delovanje pozna na prikazovalniku količine goriva. Zadevo sem razstavil, in ko je bila videti takole, sem imel črne misli:
Predvsem so me skrbele zelozelo tanke uporovne žice, katere sem se bal, da jih s preveliko ročnega čohanja uspem pomotoma strgat. Za hec sem zadevo potunkal v citronko, ter bil neverjetno amaziran:
Za foro sem v citronko potunkal še vse vijake ki sem jih snel iz vozila - seveda polabelirane, saj tega avta še ne poznam na pamet. Žuborenje čudovite župe bo pomojem do jutri ponehalo, nakar premerim vijake ter naročim nove kar se novega dobiti da, ostalo pa gre pod žično krtačo in nazaj:
Vglavnem, če kdo še ne pozna fore s citronko, hitro probat!
Naročil sem še soliden seznam delov ki mi manjkajo, če pa bo sreča in bo poštar prinesel Perotove valje nerjavečega jekla, gredo obdelane stvari jutri na pleskanje.