Mja; nč nisem objavil zadnje 3 tedne, mal sem bil tud oddaljen od delavnice, ampak je blo vseen neki napredka:
Lotil sem se obnovit vilce;
Krom na štangah je zjeban in to pomeni da če bi samo oljna tesnila zamenjal bi jih takoj narezalo in puščalo, nove štange imam že na zalogi

Za razstavit vilce sem si najprej naredil takole orodje; te vilce imajo namreč navrh pločico, ki jo drži C-ring (podobno kot pri homokinetičnih zglobih) da dobiš C-ring ven je treba pločico dol pritisnit, vendar je pod njo glavna vzmet ki je seveda prednapeta. Zelo smotano vglavnem; večina motorjev ima namesto tega C-ringa navoj in šestkotno glavo na vrhu:
Smotan C-ring odstranjen:
Spet mi je prav prišel slide hammer ki sem ga naredil par let nazaj; z njim sem potegnil ven zelo trmasta oljna tesnila (semeringe)
In vilce podrte v prafaktorje:
Olje pomojem da ni blo še nikol menjano in je blo precej svinjarije notri...
Spodnji del vilic sem kar sam speskal v tisti moji komorci:

in jih peljal na prašno barvanje; baje jih dobim nazaj ta teden.
Piše pa na notranji stran vlitka Showa, ampak res na najbolj skritem mestu; takrat se zgleda ni blo okol za hvalt, če si mel Showa vilce, danes seveda piše čez polovico vilce na kroslah Showa
Potem sem našel še novo lokacijo za zelo mini zelo kitajsko hupo (prej sta ble dve in večjega premera, kot na avtih, zgled aniso poznali "loud pipes save lives" fore
Pol sem pa čist popizdil in razstavil vse skupaj v prafaktorje; zdej je porjekt nekje na isti točki, kot moja e21

motoristi že krepko odpirajo sezono, jaz imam pa en velik kup delov na tleh
Zadevo sem razstavil, da lahko vseskupaj razmastim in pobarvam in da lahko še par stvari odrežem kjer prej nisem zraven prišel.
Predvsem pa zato, da rešim tale jajc od počenga okvirja:

En inženir pri kawasakiju je mal zajebal in je narisal litoželezen nosilec tačke, ki se ga švasa na jekleno cev okvirja... seveda potegne bale ogljika iz litega železa v var in zadeva rata krhka in okvirji tukaj pokajo
Ampak bomo zrihtal, za začetek chop, chop:
Več pa v naslednji epizodi