Kot BMW fanatik sem že v šolskih klopeh sanjal o lastništvu pravega originalnega M vozila. Zgodbe o skritih zapuščenih biserih davne preteklosti so me še toliko bolj fascinirale. Ko človek po naklučju naleti na legendarni avtomobil, pozabljen, parkiran desetletje ali dve in si vzame kot cilj da ga spravi nazaj med žive...."barn find"...... upam da veste o čem bluzim

No v takšni zgodbi trenutno jaz nastopam

Leta 2018 je kolega @DKsW123 po naključju izvedel za eno staro E34 M5, parkirano od leta 2007 nekje v okolici Maribora. Preko kontaktov s te okolice sem poskusil preveriti to informacijo, vendar vsi so znali samo povedati, da se je ta avto vozil po okolišu leta 2006. Poiščem kontakt lastnika, pove da je avto še pri njemu pospravljen. Kurja polt.... Grem na ogled. V eni veliki hali je bila v kot postavljena na prvi pogled normalna zelena E34 limuzina, prekrita z 2-3 cm praha in pajčevine. Pogledam spredaj, M znak pri ledvičkah, z roko obrišem prah na zadnji haubi, razkrije se M znak. Barva - Lagunengrün metallic me je pa dokončno prepričala, da je to avto za mene. Lastnika sem prepričal k prodaji in čez teden dni je sledil transport v novo garažo.
Sprva sem ga nameraval samo spraviti v vozno stanje, saj na prvi pogled ni bil slab.... vendar ko sem začel razdirati, sem šel all-in v komplet obnovo. Trenutno je kleparija gotova in karoserija čaka na barvanje. Motor je še zaenkrat v prafaktorjih, ker sem čakal na nove kovane bate z Amerike. Planiram da bom prve kilometre delal že aprila