Opel Kadett C TURBO

Re: Opel Kadett C TURBO in progress....
Zadnjič ko sem kital motorni prostor je prišu mimo tvoj stari in ga vprašem , če misli, da bo to to in bo gregor imel mir, ko se konča ta nova iteracija kadetta, pa pravi : Bo. Za neki časa bo.
E smo pacijenti.
E smo pacijenti.
Let's go Brandon!

Bravo papi, noro

- The Boris
- Avtomobil: MB W114 250CE, MB W201, VW Hrošč, VW Jetta MK1, VW T3 Syncro, Datsun 280ZX
Kake barve boš dal obrobe?
Brutalno zgleda avto
Brutalno zgleda avto

May the Force be with you.

- killergame
- Avtomobil: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2
Zakaj bi delal adapter za spono volana podaljšat? Enostavno poiščeš spono volana, ki je daljša in ma prave navoje na obeh straneh. Teh spon volana je namreč mali milijon na voljo. Lažje in ceneje, kot delat nek adapter 
Če ne drugo, mi napiši koliko rabiš dolžino in kakšni so navoji, pa bom poiskal neki ti.

Če ne drugo, mi napiši koliko rabiš dolžino in kakšni so navoji, pa bom poiskal neki ti.
Alfa V6 POWER!
Alfa 164 3.0 V6 12V "QV" Q2 1990
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 2005
Alfa 164 2.5 TD 1993 - ex
Alfa 164 2.0 TS 1991&1989 - ex
Alfa Giulietta 2.0 1974 - ex
Alfa 164 3.0 V6 12V "QV" Q2 1990
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 2005
Alfa 164 2.5 TD 1993 - ex
Alfa 164 2.0 TS 1991&1989 - ex
Alfa Giulietta 2.0 1974 - ex

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
Stari pred par dnevi sm vidu da je od ascone precej daljša in očitno paše...killergame wrote: ↑14 Dec 2019, 18:23 Zakaj bi delal adapter za spono volana podaljšat? Enostavno poiščeš spono volana, ki je daljša in ma prave navoje na obeh straneh. Teh spon volana je namreč mali milijon na voljo. Lažje in ceneje, kot delat nek adapter
Ma je že narejeno in pocinkano tako da ...

Tnx za idejo

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
Pa je pršu božiček.... 4k Božiček

Preveč je vsega da bi vse odpru in poslikal... bomo sproti ko bom sestavljal podvozje.. motor ..
Tle je nekaj PUjev za podvozje, in novi KONIji

Ostalo pa je vse roba za motor, bati, ojnice, ARPji, tesnila, dročniki,
oljna pumpa, kabli, zobati jermen, vodna pumpa...
Evo nabolj atraktivne kose

Nekaj materiala je že v obdelavi... končniki so že vprešani, silene pa sm mogu dat stružit ker
šalabajzerji prodajajo prevelike ... no coment ... :/

Evo ene par zadev že pobarvanih in pripravljenih za upam "končno" montažo

Aja, en BREMBO je že redi

Prazniki bojo minili živčno, avto na barvanju motornega prostora, blok na honanju, jst pa nimam kaj delat

Preveč je vsega da bi vse odpru in poslikal... bomo sproti ko bom sestavljal podvozje.. motor ..

Tle je nekaj PUjev za podvozje, in novi KONIji

Ostalo pa je vse roba za motor, bati, ojnice, ARPji, tesnila, dročniki,
oljna pumpa, kabli, zobati jermen, vodna pumpa...
Evo nabolj atraktivne kose

Nekaj materiala je že v obdelavi... končniki so že vprešani, silene pa sm mogu dat stružit ker
šalabajzerji prodajajo prevelike ... no coment ... :/

Evo ene par zadev že pobarvanih in pripravljenih za upam "končno" montažo

Aja, en BREMBO je že redi

Prazniki bojo minili živčno, avto na barvanju motornega prostora, blok na honanju, jst pa nimam kaj delat

- papi
In točno tako je blo, živčno v p...m...
Najprej sem imel kar nekaj preglavic s sileni...
Namesto da bi bili zunanji fi-ji cca 40 in cca 40.8 so bili 40.8 in 42 ...
Pišem mail.. kao nimate originalnih rok... WTF!!!
Vse roke, ki imam doma, so bile prvovgradnje ker kopij sploh nism še vidu
Ni blo druge kot stružit... Ker mi je reku tudi Sedmak da je imel te težave in da je rešu s struženjem....
Ampak en silen se ni strinjal

Potem pa še enkrat naroči, raje kr dva komada, in ponovi vajo.. strugar.. preša... rešeno!
Potem pa sm vse lepo pošrtihal

Glede podvozja čakam samo še vijake s cinkanja.. tudi traja že en mesec..
Zdej pa se začne pravi novoletni zajeb
Pobarvam blok.... sestavim spodnji del... ceu vesel skačem naokoli...

pride frend na obisk... in me vpraša: ej kaj je ta pizdarija na 3 cilindru

U tri p...m... ajde spet vse v kose....
Sem se prav spomnil OPja ki me je vprašal kje najdem še vse to voljo.... da nisem vse v graben fukno
Po spet kr neki zapletih ki ... eh pusmo stat.... blok poravnan... smo mogli pobrat kar 0,15mm da je una poškodba zginla...

In valda ko jst operem blok z benzom.... ode ona....

Jovo na novo .... včeraj sem ceu blok predrsal z enim malim šraufencigerjem da sm zdrgnu to barvo z vseh udolbin ven...
Še nikoli nism delal nekaj za avto s tako muko!
No.. evo ga danes.... on je pront!

Pofarban

PS... prvič sm pobraval s hammerite... potem pa sem se malo zamislil nad bližino turbine, ta je le 2cm od bloka...
In dobil pri lokalcu 700 stopinjsko termo mat črno barvo, neverjetno lepo se barva to s čopičem, izredno pokrivna!
Jutri še eno roko in to je to!
In dokler sem čakal na blok.... sem se lotil zlagat glave

Na srečo se je en lokalc lotu biznisa peskam/ prašno barvam!

Vmes pa sem se še malo poigral s motorčkom brisalcev... ena podložka zmanjkala.. baba na vijakih v Merkurju, ni čudno!

Pa še introkuler sem pobarval na črno... ker mi je res grdo da se šajna tam vmes luči...

Pa še neki drugih dobrot

Jutri še druga roka na blok... v torek pa zložim spet spodnji del motorja in zmerim koliko bati štrlijo ven pri zgornji
mrtvi legi... tako da vem kako debelo tesnilo nabavit... in ja.. tesnilo pride ene 150 eur
Na srečo avta še ni domov tako da imam kje vse to šraufat.. barvat... obešat....

Najprej sem imel kar nekaj preglavic s sileni...
Namesto da bi bili zunanji fi-ji cca 40 in cca 40.8 so bili 40.8 in 42 ...

Pišem mail.. kao nimate originalnih rok... WTF!!!
Vse roke, ki imam doma, so bile prvovgradnje ker kopij sploh nism še vidu

Ni blo druge kot stružit... Ker mi je reku tudi Sedmak da je imel te težave in da je rešu s struženjem....
Ampak en silen se ni strinjal

Potem pa še enkrat naroči, raje kr dva komada, in ponovi vajo.. strugar.. preša... rešeno!
Potem pa sm vse lepo pošrtihal

Glede podvozja čakam samo še vijake s cinkanja.. tudi traja že en mesec..

Zdej pa se začne pravi novoletni zajeb

Pobarvam blok.... sestavim spodnji del... ceu vesel skačem naokoli...

pride frend na obisk... in me vpraša: ej kaj je ta pizdarija na 3 cilindru

U tri p...m... ajde spet vse v kose....
Sem se prav spomnil OPja ki me je vprašal kje najdem še vse to voljo.... da nisem vse v graben fukno

Po spet kr neki zapletih ki ... eh pusmo stat.... blok poravnan... smo mogli pobrat kar 0,15mm da je una poškodba zginla...

In valda ko jst operem blok z benzom.... ode ona....

Jovo na novo .... včeraj sem ceu blok predrsal z enim malim šraufencigerjem da sm zdrgnu to barvo z vseh udolbin ven...
Še nikoli nism delal nekaj za avto s tako muko!
No.. evo ga danes.... on je pront!

Pofarban

PS... prvič sm pobraval s hammerite... potem pa sem se malo zamislil nad bližino turbine, ta je le 2cm od bloka...

In dobil pri lokalcu 700 stopinjsko termo mat črno barvo, neverjetno lepo se barva to s čopičem, izredno pokrivna!
Jutri še eno roko in to je to!
In dokler sem čakal na blok.... sem se lotil zlagat glave

Na srečo se je en lokalc lotu biznisa peskam/ prašno barvam!

Vmes pa sem se še malo poigral s motorčkom brisalcev... ena podložka zmanjkala.. baba na vijakih v Merkurju, ni čudno!

Pa še introkuler sem pobarval na črno... ker mi je res grdo da se šajna tam vmes luči...

Pa še neki drugih dobrot

Jutri še druga roka na blok... v torek pa zložim spet spodnji del motorja in zmerim koliko bati štrlijo ven pri zgornji
mrtvi legi... tako da vem kako debelo tesnilo nabavit... in ja.. tesnilo pride ene 150 eur

Na srečo avta še ni domov tako da imam kje vse to šraufat.. barvat... obešat....

Last edited by papi on 20 Jan 2020, 08:39, edited 1 time in total.

Leeeepo! Malo težav na začetku ampak zaj pa res izgleda bolano dobro, lepo spremljat take builde 

Na slikah zgleda kot da imaš tapison po tleh v delavnici. Lepo je.
Let's go Brandon!