karoserist.si wrote: ↑18 Nov 2019, 10:33
Super

.
Veliko T3 Syncrotov je bilo reševalnih/gasilskih vozov...kaka je pa zgodba tega?
Mamo radi zgodbe tako da se kar razpiši
Ja avto bi naj bil rešilec, v originalu 1.6 td. Pubec ki mi ga je prodal je pa tudi reševalec v blejskih koncih. Doma ima tudi T4 syncrota policiskega in še enega rešilca T4 prav tako syncrota. Zgdoba tega pa je bila taka, da je on avto kupil ga fural, leta 2014 pa ga je parkiral in začel z obnovo zase.
Avto sem videl na facebooku in iz firbca mu pišem. Nato steče debata, ogled pa je bilo težko speljati, ker je tip bil na polno zaseden zaradi službe. No nakar se dogovoriva da se do njega oglasim ko bom na srečanju hroščev v Lescah. Itak jaz na to pozabim. V Lesce sem seveda šel, tam je pa pač zadeva taka, da moraš nekaj popit

No ko smo že bli fajn pod gasom, se spomnim na kombi, pokličem tipa in je bil ravno doma
Kolega je bil trezen, naloži mene in brata in pičimo na Bled, po poti poberemo dva štoparja tujca in ju cuknemo zraven, ter jima brezplačno povemo turistične destinacije po Sloveniji

Preden pogledamo kombi še pri njemu spijemo dva piva, tako da smo bili res dobre volje

Sledi ogled in sklep kupčije, fajn smo se zglihal, za dober deal pa mu obljubim še plato piva
Ličarsko je avto res lepo porihtan, glede barve nobenih pripomb. Lotil se je tudi podvozja. Kar je bilo zategnjeno je bilo označeno rumeno:

Urejeno vzmetenje in bremze
Sedaj ker je bil avto v škatlah in ker ga nismo ravno mi razstavljali in je to naš prvi T3 je bilo še kar zanimivo
Do mene se je oglasil kolega, ki je ene mesec pred mano kupil tega, sicer je navaden ima pa syncro podvozje, tak da je tudi kr fajn visok in smo se lotili zadeve.

Brez da bi pozorno pogledali kaj vse je v škatlah smo začeli z vsaditvijo srca
Bilo je kar nekaj improvizacije

Sam itak smo čarovniki

Sem omenil improvizacijo?

In motor na mestu

May the Force be with you.