Hehe!

Je pa dons že ene deseta epizoda bedforda objavljena

In evo; šalthebl je bil za zicom v Australiji; fabršk!

Čestitke za CFa ... Ko sem ga imel pred leti mi je tale forum bil dosti v pomoč ... https://bedfordblitzforum.de/ , nadomestne dele sem pa naročal na tej strani ... https://bedford-ersatzteile.de/Peeping_Tom wrote:Ascona od obnove pridno laufa in nič ne rjavi, pa si je bilo treba omisliti nov sod brez dna![]()
Bedford cf je bil že dolgo na mojem 'takratkem' seznamu, ampak sem iskal striktno takega z 9 sedeži, ker bo to touringwagen za naš bend; hkrati bo pa glumil camperja, če na hitro vržeš zice ven in daš not pojstlo, wc in hladinik,![]()
2 leti sem čekiral autoscout, njuskalo in avtonet, pa so gor sami camperji ali pa tovorni, ponavadi ali slabi ali pa svinjsko dragi, ponavadi pa kar oboje.
No, tale 9 sitzer sicer spada med precej ubogo ohranjene, je pa vsaj kompleten, minus sedezi in ima papirologije in vpisahin 9 zicev, pa cena je bila sprejemljiva.
Bonus: je glih zgodnejši l. 1980, tako da je kombinacija najboljših lastnosti: zunanjost je še vedno bolj kulska 1969 CF1, ima pa že faceliftano armaturko in oplov dizel motorOk, če bi imel spredaj diske kot CF2, se ne bi pritoževal, ampak baje naj bi dobro porihtani bobni tudi bili čisto ok, glede na to da hitrostnih rekordov itak ne bo podiral....
Se mu vidi, da je primorec: pomanjkanje soli na cesti pomeni, da je poden in podvozje brez neke hujše gnilobe; streha je pa okoli tistega jarka ćisto fuč naokoli - še sreča, da je za švasanje vse skupaj dokaj dostopno.
Treba bo še precej švasarije na spodnjih delih vrat, kolotekih - ki so dodatno popacani prek s poliestrom- in zadnja vezna stena je tudi hin. ampak bo že...
najprej bo pa treba podaljšat nadstrešek, da bom na suhem delal, ker v garažo ne gre![]()
PS rabil bom 5 brzinski menjalnik za opel CIH motor, oziroma od rekorda / omege 2.3 D ali TD...če kdo izvoli
Se ena stvar - ti mors razenj tko nrdit da ulovis karoserijo "v vago".. to pomeni da rabis ful malo sile da zadevo obracas okol (zaradi tega ker je to bolj preprosto in pa se bolj varno, ker ti tezje fukne dol iz ene pozicije) - tko da bo tut samo pusa dovolj i guess.Peeping_Tom wrote: ↑14 Apr 2020, 19:58 1. ali mora ta zadeva tam, kjer se vrti, imeti ležaj; al bo ok, če samo dam en okrogel ror v drugega in dobro podmažem?![]()