Bedford cf je bil že dolgo na mojem 'takratkem' seznamu, ampak sem iskal striktno takega z 9 sedeži, ker bo to touringwagen za naš bend; hkrati bo pa glumil camperja, če na hitro vržeš zice ven in daš not pojstlo, wc in hladinik,

2 leti sem čekiral autoscout, njuskalo in avtonet, pa so gor sami camperji ali pa tovorni, ponavadi ali slabi ali pa svinjsko dragi, ponavadi pa kar oboje.
No, tale 9 sitzer sicer spada med precej ubogo ohranjene, je pa vsaj kompleten, minus sedezi in ima papirologije in vpisahin 9 zicev, pa cena je bila sprejemljiva.
Bonus: je glih zgodnejši l. 1980, tako da je kombinacija najboljših lastnosti: zunanjost je še vedno bolj kulska 1969 CF1, ima pa že faceliftano armaturko in oplov dizel motor

Se mu vidi, da je primorec: pomanjkanje soli na cesti pomeni, da je poden in podvozje brez neke hujše gnilobe; streha je pa okoli tistega jarka ćisto fuč naokoli - še sreča, da je za švasanje vse skupaj dokaj dostopno.
Treba bo še precej švasarije na spodnjih delih vrat, kolotekih - ki so dodatno popacani prek s poliestrom

najprej bo pa treba podaljšat nadstrešek, da bom na suhem delal, ker v garažo ne gre

PS rabil bom 5 brzinski menjalnik za opel CIH motor, oziroma od rekorda / omege 2.3 D ali TD...