Vauxhall Viva 1.2 obnova motorja

Vauxhall Viva 1.2 obnova motorja
Pozdravljeni,
lotil sem se obnove 1256 ccm motorja Vauxhall Vive 1972. Večino delov sem dobil iz Anglije imam pa 3 hitri vprašanja
- Pozabil sem naročiti ležaje odmične gredi (3 kos). Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z izdelavo novih - ter ali ima kdo orodje za posodit da se jih ven dobi?
- Nosilec cevi od hladilnika se mi je odlomila ob raystavljanju motorja. mislim da je bakreni hladilnik. Ali kdo to vari?
Hvala
lotil sem se obnove 1256 ccm motorja Vauxhall Vive 1972. Večino delov sem dobil iz Anglije imam pa 3 hitri vprašanja
- Pozabil sem naročiti ležaje odmične gredi (3 kos). Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z izdelavo novih - ter ali ima kdo orodje za posodit da se jih ven dobi?
- Nosilec cevi od hladilnika se mi je odlomila ob raystavljanju motorja. mislim da je bakreni hladilnik. Ali kdo to vari?
Hvala

-
- Avtomobil: Opel Manta A | Opel Manta B | Opel Monza A1 | VW T3 Doka
Re: Vauxhall Viva 1.2 obnova motorja
Meni je ta ze 2x popravljal (razlicen) hladilnik: https://goo.gl/maps/aGvYr2xmLqA2patrulja wrote: - Nosilec cevi od hladilnika se mi je odlomila ob raystavljanju motorja. mislim da je bakreni hladilnik. Ali kdo to vari?

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Meni je tudi ze ta tip hladilnik lotal...vse ok!
Glede lezajev - si siguren, da je govora o lezajih odmicne gredi?
Glede lezajev - si siguren, da je govora o lezajih odmicne gredi?

Zdravo,
hladilnik smo porpavili in hvala za priporočila.
Dobil sem ležaje odmične gredi iz Anglije vendar nimam orodja da bi jih nazaj notri vpasal. Ali ima kdo idejo - kdo bi lahko imel to orodje ali pa bi jih znal nepoškodovane notri spraviti?
Hvala
hladilnik smo porpavili in hvala za priporočila.
Dobil sem ležaje odmične gredi iz Anglije vendar nimam orodja da bi jih nazaj notri vpasal. Ali ima kdo idejo - kdo bi lahko imel to orodje ali pa bi jih znal nepoškodovane notri spraviti?
Hvala

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Dej slikaj to čudo; nikoli še nisem videl da bi se posebej ležaji prešali v glavo za odmično gred; ponavadi je ta površina že del glave.
Lahko ti jst postružim iz aluminija nastavke za na vodila z štengo pa jih noter naprešaš z navojno palico... Od kod pa si?
Lahko ti jst postružim iz aluminija nastavke za na vodila z štengo pa jih noter naprešaš z navojno palico... Od kod pa si?

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
po moje da ima to v bloku odmično in je pretaknjena iz čela skozi cel blok..
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Aja, fak, sej res, jst čist pozabim na te kitajce z njihovimi palčkami v motorju 

-
- Avtomobil: Opel Manta A | Opel Manta B | Opel Monza A1 | VW T3 Doka
Amm, pero kko mas pa ti v kadettu odmicno ce ne v bloku
pol pa stangice
Drgac pa ja, lezaj je vpresan v bloku ali (v tem primeru) glavi, ubistvu podobno kot je pri CIH opel motorju.. skratka nrdit eno puso k objame lezaj in potem z navojno palco prtisnt notr v glavo.. tko k je spet pero reku
sej kje ma prav, kje je pa mal pametn 

Drgac pa ja, lezaj je vpresan v bloku ali (v tem primeru) glavi, ubistvu podobno kot je pri CIH opel motorju.. skratka nrdit eno puso k objame lezaj in potem z navojno palco prtisnt notr v glavo.. tko k je spet pero reku

- pero27
Sej vem da mam, sej verjetno je isti motor, glede na to da je Vauxhall 1.2, sam palčke so še vseen za kitajčke!Anzee wrote:Amm, pero kko mas pa ti v kadettu odmicno ce ne v bloku![]()
pol pa stangice
![]()

@patrulja; če se boš oglasu z ležajnimi pušami ti komot postružim orodje, vzame par minut...