JureK wrote: Jaz delam tako da najprej nalijem tekočine kolikor gre in pustim da neki časa kroži. Potem odprem raztezno, dam gas da se obrati dvignejo nekje na 2500-3000 in mi nivo tekočine pade v raztezni. Pri teh obratih potem dolijem tekočino, zaprem raztezno in spustim gas da se obrati vrnejo na prosti tek. Potem počakam par minut in odvijem vijak na vrhu hldilnika. Postopek ponavljam dokler iz hladilnika ne neha prihajat zrak. To je v grobem... Še vedno se potem najde neki luft, ki se ga z istim postopkom losam v naslednjih cc 300 km.
Pa ne pozabit najmanj 30cm avto spredaj dvignit .... misliš da si že vse prezračil,, ko ga pa dvigneš se pa prav lepo sliši kako zračni žepi potujejo po ceveh v hladilnik.
Sem pa tole prezračevanje sam malo drugače počel...torej avto spredaj konkretno dvignil, prvo nalil hladilno v ekspanzijo..avto vžgal...segrel in odpru gretje ... navil štandgas na cca. 2500obr/min, spredaj odvil prezračevalni vijak, zadaj odpru ekspanzijo ( če boš kontra ti bo vse ven vrgl

) .. potem pa nalival lepo počas v ekspanzijo, in vsake toliko časa pogledal kaj spredaj ven teče ( pa glej da ne potegne zadaj lufta - prenizek nivo) .. ali zrak ali voda

..
Ko gre samo še voda, spredaj zapreš, zadaj naliješ do vrha zapreš...pustiš na štangasu še kakih 5min..ugasneš. Počakaš 5-10min ... ko je še tlak notr, odpreš malo vijak .. zna še kej zraka ven pridet. in to je to. Fajn je da ga po kaki furci še malo kar na mestu odpreš... se vedno še kaka malenkost zraka najde.
Drugače sem pa jezt s termostati skoraj znorel. Če boš menjal.. kupi Behr ali Wahler, ostalo šit ala Vernet itd. vrži v kanto. Sem imel 5 enakih termostatov, pa vsak drugače odpiral .... sedaj s Behr je baje mir.
Fajn furi.
PS...mnjavali smo tudi hladilnik prej je bil notr še stari medeninast, sedaj se je šlo na tega novega alu/plastika. Samo je bil potrebna tudi menjava ventilatorja, pa termostikala, pa nova el. napeljava, 40A varovalka, 40A rele itd...