pero27 wrote:Uf! To maš pa taorng avtodomarski hladilnik vgrajen, ne dvomim da RES dobro ohladi pivo!

Hladilnik je navaden mali 220V, tako da hladi šele v kampu, ko se priklopim na 220, shladi pa pivo res dobr
ZiZa wrote:hudo, še ene mooncapse gor pa white wallse, pa si zmagu. Naj ti služi

Sm prvotno razmišljal v to smer, pol so se pa ravno na forumu pojavile ene mrežaste 15" ugodno...

...bomo vidli...trenutno se ubadam s pripravami za dopust.
Ker števec ni kazal temp. motorja je bilo to prvo na vrsti.
Težava je bila v počenem senzorju:

Spotoma sem očistil, še ostale zoksidirane kontakte in ker so bili prejšnji lastniki tako spretni z silikončkom...

...se je iz povsod "uscalo", tako da sem pomenjal še
o-ringe na ostalih dveh senzorjih.
Sedaj ko števec kaže, sem opazil prekomerno naraščanje temp in juhuhu zamenjat še termostat, ki je ostal napol odprt:

Vmes sem tuhtal že da bi starega navrtal, saj ga ni bilo nikjer na zalogi, (danes pa je bil plan krenit) k sreči se je pri 6.em prodajalcu našel.
Na žalost se je motor še vedno pregreval, ugotovimo da ventilator vklopi šele na 2.gi stopnji (1. ne dela/termostikalo Ok)pri 102 'C , ga probamo zaj...t z zamenjavo pinov, da vklopi 2. stopnjo na prvi, še vedno ni ok zato prebrikamo, da imam še ročni vklop.
Pustim da ventilator vseskozi laufa, cagr se ustavi nekje med sredino in koncem
Potem pregledam cevi in mehke, očitno čep na ekspanziji ne drži pritiska in prehitro vodo pomeče v izenačevalno posodo...tako da če ima kdo ta čep viška ali za posodit se priporočam, ker jutri ga nimam kje staknit, za pon. pa tud ne vem za ziher, pa tud ne bi rad izgubil še enega dneva.