Hehe hvala. Mam od vedno veselje veliko slikat in dokumentirat. Pa tudi tema je kar poučna in se da marsikej strokovnega naučit.
Novega preko vikenda je veliko. Poleg del na avtu in podvozju, je še vedno v ospredju motor, ker me to najbolj veseli
Motor. Očiščeni do konca mostovi gredi.
Očiščen blok 99%. 1% me še vedno moti, pa se morm še potrudit
To me še moti okoli skoraj vseh sedišč puš in pa prejšnje slike od antifriza. Pa se mi ne sanja najbolj kako očistit. Če ni tudi to minimalna oksidacija okol sedišča puš.
Klasika na 12V blokih. Sem že zasledil ta problem kar parkrat glede oksidacije bloka pri luknjah za izmenjavo vode v glave. Večina samo očist in ne naredi nič. Da voda itak teče v blok okoli cilindrov, kjer je tako ali tako voda. Kakšen predlog (razen, da bi dal ravnat)?
Bati. Zanič bati so bli poizkusni zajčki, na katerim sem probaval odkrit način. Brez, da si nastaviš kajlo sornika na pravo mesto, je skoraj nemogoče snet. Drugače so takšni rezultati..
No jz sem si pa nardil zaščito roba od bata in je potem šlo čisto lepo. Med bat in izvijač in potegneš kajle v iz bate.
Drugače pa naprej rastavljeno vse. Na hitro stehtano. Vse je v tolerancah razlike v gramih med stvarmi. Kar je super!

Tu pa tam bom pobral kerem še kak gram dol, da bo vse čisto ista teža. Pa ojnice morem še end to end zvagat, da bojo vse čisto zbalansirane.
Bati so si privoščili kopel :mrgreen:
Pa zatem še malo zobna ščetka in krtača, da je skoraj popolno oz zgledajo soraj kot novi. Moram samo še eno krtačo nabavit, da lahko še dno notranjosti bata očistim
Pa na vrhu jih je še treba malo
Kanali popolno čisti
Za sornik luknje in kajle prav tako
In pa še že prej omenjena zadeva, ki je ne morem očistit, ker nimam primerne krtače
Pa še ena zadeva, ki jo morem raziskat, če je kakšna fora, ali so enostavno vsi (skupaj z Arese delavci) narobe montirali batne obročke. V knjigi je namreč slika spodaj zaporedje batnih obročkov. No na vseh batih so pa batni zmontirani, da je drugi obroček na vrhu, prvi na na drugem mestu. Plus, da so eni obrnili še prve tako, da je zareza obrnjena na zgornjo stran :mrgreen:

Je kakšna fora ali enostavno šlamparija na vseh koncih?