BMW E21 327i (dolomiten reportage)

Re: BMW E21 315 (tief, tiefer, titanik)
GSM: 041/983-582

- croma_man
- Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring
te jutr pokličem, sicer mi še kolega išče po celjski BMW zakladnici, sam bo najbrž treba tvoje dobit.
kej veš, most je enak oz. za prišraufat? Pol morm sam še 5 gang od e21 dobit da mi bo faking števc delal, do takrat se bomo pa na obrate vozl
kej veš, most je enak oz. za prišraufat? Pol morm sam še 5 gang od e21 dobit da mi bo faking števc delal, do takrat se bomo pa na obrate vozl

Most je različen za 4 ali 6 cilindrov. Jaz imam v svojem original od 6 cilindrca, pri bratu je predelan most od 4 cilindrca. Oboje je možno, le da se most za 6 cil težje dobi.

Temu sem jaz mojega šestaka prodal, in ga sedaj po delih naprej prodaja:
http://www.bolha.com/motor-in-deli/bmw- ... 1280911520
http://www.bolha.com/motor-in-deli/bmw- ... 1280911520

- croma_man
ker je reklam konec,sledi nekaj slikic......

Hrčka potegnemo ven.....

Motorni prostor opran....in to na pas mater...

Benz pumpa....

Uganete??

Novi nabildan hrček......

In hopa....motor je not,sicer še ne fiksen ampak bo v kratkem...tudi prvi start...

Naj povem kot največjo zanimivost.....tale m20 b20 motor,je letnik 85 torej serija z zelo redkimi 129 konji in ima prevoženih samo 120 000 km,bil je iz e30 od prvega lastnika.....
na motorju je nova vodna pumpa,zobati jermen,svečke itd.....
skratka v top kondiciji......
most je blo potrebno predelat ker je od 4 zyl...

no ja, zdj začasno laufa, potrebno je rešit še par tegob, ampak 11ke pa zna risat (drugače pa gre avto hudo hitreje kot pričakovano.)

seveda je tudi motor privzdignjen tako da je sedaj most najnižja točka, karter je 2 cm višje od mosta, motor pa tako visoko da mi je izolacijo na pokrovu motorja pojedel
vse to samo zato, da ga lahko nabijem na tla
od materiala zmontiranega je pa sledeče :
supersprint izpušni kolektor, izpušni sistem komplet 55mm, sesalni kolektor eta 2.8,vztrajnik shujšan na 8kg, shortshifter, pa še par bombončkov...

Hrčka potegnemo ven.....

Motorni prostor opran....in to na pas mater...

Benz pumpa....

Uganete??

Novi nabildan hrček......

In hopa....motor je not,sicer še ne fiksen ampak bo v kratkem...tudi prvi start...

Naj povem kot največjo zanimivost.....tale m20 b20 motor,je letnik 85 torej serija z zelo redkimi 129 konji in ima prevoženih samo 120 000 km,bil je iz e30 od prvega lastnika.....
na motorju je nova vodna pumpa,zobati jermen,svečke itd.....
skratka v top kondiciji......
most je blo potrebno predelat ker je od 4 zyl...

no ja, zdj začasno laufa, potrebno je rešit še par tegob, ampak 11ke pa zna risat (drugače pa gre avto hudo hitreje kot pričakovano.)

seveda je tudi motor privzdignjen tako da je sedaj most najnižja točka, karter je 2 cm višje od mosta, motor pa tako visoko da mi je izolacijo na pokrovu motorja pojedel

vse to samo zato, da ga lahko nabijem na tla

od materiala zmontiranega je pa sledeče :
supersprint izpušni kolektor, izpušni sistem komplet 55mm, sesalni kolektor eta 2.8,vztrajnik shujšan na 8kg, shortshifter, pa še par bombončkov...

- croma_man
Re: BMW E21 3XX (swap complete)
thank you sir, se morm navadit vožnje z N/A motorjem spet, madonca, čist razvajen od turbačev...L4UK0 wrote:Sir, you are a winner!

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
haaa, ja ja, ta voli obrate 
lepo si uštimu, kolko konjičme naj bi zdej melo?
cca 150?

lepo si uštimu, kolko konjičme naj bi zdej melo?
cca 150?

- croma_man
proti 150 bi se znalo gibat, več kot dovolj za dinamično vožnjo