Uradna "Vse bomo kupli" tema

Cox

Re: Uradna "Vse bomo kupli" tema

Post by Cox » 16 Mar 2017, 13:21

Prišle še čelade za nas retro mopediste 8-)
Image
Image
O Anja .. o tebi se mi sanja.
Vlado

Post by Vlado » 16 Mar 2017, 23:10

pero27 wrote:Kolk vas je pa koštalo vsekupaj?
88 Eur. 16 generiranje 17 tehnični 55 pa izjave, pororčilo zavarovanje prometna in tablica.
Drugače pa je problem, vsaj v naši regiji, ker na vsakem okencu dobiš malenkost drugačen odgovor, kaj se da in kaj ne, dejansko pa si ista pravila uslužbenci razlagajo vsak po svoje. Ampak važno je, da smo mi zdaj z Ponijem legalni 8-)
Cox

Post by Cox » 25 Mar 2017, 23:58

Danes je potekla dologo prelagana demontaža westfalia großraumpritsche :D

Image

Malo sma z Aljazem ze podemontirala ... glavna akcija pa je bila danes, sposodili smo si viličarja in začeli kosat 8-)
Image

Vozila z povečanim kesonom ki jih je izdeloval znan izdelovalec kamperjev westfalia, niso imela kovinskih stranic ampak lesene. Enako tudi dno ... rezultat je bil, da pač nihče ni metal kladiv, valjarjev, lopat in mešalcev za beton direktno po kovinskem kesonu ampak pač po lesenem.

Ko odstraniš les je spodaj enak keson kot na navadnem, ponavadi v nedotaknjenem stanju ... in ker imamo na zalogi kombi ki je bil navadni delavec z zelo zdelanim kesonom ...
Image
Cox

Post by Cox » 26 Mar 2017, 00:03

Ostalo je še to ... ki bo našlo svojo zadnjo pot proti dinosu v ponedeljek
Image

in pa front za spomin 8-)
Image
Cox

Post by Cox » 26 Mar 2017, 00:06

Pripravljeno na skladiščenje ... zdaj gre pod steho in ko se lotimo projekta bo na zalogi keson v dobrem stanju
Image
Cox

Post by Cox » 26 Mar 2017, 00:11

Ker to ni bilo dovolj za en dan smo se lotili tudi naslednjega darovalca .. ta bo daroval vse ostalo kar bomo poterbovali za dokočanje projekta ..
Image

Zadeva gre praktično kompletna na skladiščenje in bo na voljo za kompletnega darovalca ko bomo sestavljali avto .. ampak ker bo itak dobil avto nov motor, tega ne rabimo. priložnost viličarja pa tudi ni vsak dan ..

Motor ven ..
Image

Avto pa na "lager"
Image
Cox

Post by Cox » 26 Mar 2017, 00:16

Pa predno kdo explodira :D .. ono idejo z sodi smo potem opustili in smo šraufali raje na tleh ..

No če se kdo sprašuje .. nabiranje kosov je namenjeno temu vozilu ..
Image

Sicer so darovalci pri hiši bili že dolgo ampak se jih noben že leta ni dotaknil .. v sklopu selitve in čiščenja okolice se je pa zdaj ponudila priložnost ... dan smo zaključili z piknikom in kresovanjemm, ampak potem nisem več slikal, mogoče bo še kdo od od ekipe postregel za kakim fotodokazom da na mroštilj po dolgi zimi še vedno deluje 8-)
croma_man
Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring

Post by croma_man » 28 Mar 2017, 12:55

fprašanje za specialce. T2b feltne nabendurchmesser...je 66.6 al so bli še kaki drugi?
Vlado

Post by Vlado » 17 Apr 2017, 23:45

croma_man wrote:fprašanje za specialce. T2b feltne nabendurchmesser...je 66.6 al so bli še kaki drugi?
Niko nezna. Na b so samo ene felne kolko jaz vem. t3 ma menda isto center lukno ampak ma drugače oblikovano felno v sredini. Lahko pa zmerim jutri če še rabiš...

Back to business...

Ker je danes praznik, ki se pri nas praznuje tako, da se nanj najbolj dela. In to vedno neke divje projekte, razne šprinterske menjave motorjev al pa izdelava polic in podobno. In ker smo že pred časom obljubili sami sebi novo delavnico, ki pa seveda še ni končana(ker nas je prehitela sezona) je bilo več kot primerno, da ta dan posvetimo prav njej. V začetku leta smo betonirali ploščo z temeljem za dvigalo, in ker se gole betonske plošče ne da nikoli pomest tako, da ne bi bilo prašno in ker je kurac, če si vsakič beli po nogah, ko greš na kolena smo se odločli da ploščo pobarvamo. Prav tako imamo Aljaževo sobo, ki je neke vrste karantena oz sestavljalnica motorjev, je pa trenutno po tleh v neprimerni večbarvni kombinaciji si tudi ona zasluži novo barvo. Zato smo Barvali. Fejst smo barvali. Skoraj celi dan. Predno smo barvali smo pa prali, ker na umazano se ne barva. V glavnem lepo mamo po tleh!
Image
Image
Image
Še malo pa bo...
Cox

Post by Cox » 18 Apr 2017, 00:11

Evo še vodja projekta ...
Image
Post Reply