Vaš forum sicer spremljam že precej časa, ker sem nor na avtomobile, še posebej pa na razne škatlaste oldschool primerke. Od nekdaj pa je moje avtomobilsko srce bilo za znamko BMW. Zakaj, verjetno kot pri mnogih drugih zaradi zadnjega pogona, zanimivih motorjev in že od E30 naprej, praktično idealne razporeditve teže. Čeprav smo imeli doma vedno same dolgočasne avtomobile, praktično je imel edino deda BMW-ja pa še to v časih, do kamor moj spomin ne sega. Na spodnji sliki npr. ga je ravno dobil, jaz pa sem v trebuhu pri moji mami.

Najprej se mi je zdelo res popolnoma brezveze predstavljati avto, ker je v primerjavi z večino avtomobilov na forumu, bolj kot ne traktor. S 75 konjskim fergazer motorjem, ki izvira iz pamtiveka in z originalno višino, mislim da res najbolj spominja nanj. Naslednja stvar je, da ste tu gor praktično sami štručkoti, ki obvladate zadeve in znate večino narediti sami. Jaz sem žal odraščal v familiji, kjer fotr skorajda še žarnice ni znal zamenjati sam in tako se nisem imel nikoli možnosti nič naučiti. Še ena stvar, že 2 oglasa sem objavil na forumu in zadnjič vidim komentar forumaša v smislu, kako je lahko kot prvo objavo objavil oglas. Kot zadnje, pa tudi sam vedno rad pogledam vsako temo, kjer nekdo na novo predstavi avtomobil. Pač sem fanatik v smislu, da mi ni problem iti na sprehod niti 20 kilometrov, ker bom sigurno videl vsaj en zanimiv avto. Že od malih nog so okoli mene samo avtomobili.
Skratka, pred omenjeno E30, sem imel kar nekaj let v lasti E30 320i cabrio, pri kateri pa je šel kmalu motor v franže in tako je dobila M20B25 motor in poleg še visko špero. Kar se tiče tega avtomobila, je zanj v največji meri zaslužen forumaš eddy, ki mi je rihtal avto in uspešno predelal motor, da je pasal, kljub temu, da je bil prvotno iz E30 325xi. Ko je bila moja noseča, pa je prišel čas za nekaj novejšega, tako da sem omenjeni avto prodal sodelavcu. Pred prodajo je sicer izgledal takole

Sicer pa je bil avto res igračka, kljub cabrio varianti, se mi je zdel v primerjavi z marsikaterim novejšim cabriom presenetljivo čvrst in s špero, 2.5 motorjem ter Bilstein B8 se je peljal res odlično in se je bilo užitek tudi malo igrat.

Skratka, takrat je bil moj daily avto bogi Citroen C3 na plin (pač sem se vsak dan vozil iz Sevnice v Ljubljano na šiht) in otrok je bil še toliko boljši izgovor, da sem se lahko ločil od moje rdeče ljubezni in si kupil boljši avto za vsak dan (E91). Ampak vsak dan me je bolelo, da sem brez E30, ki se res tako lahkotno pelje, takoj si eno z avtomobilom in gre za doživetje, ki ti ga novejši avtomobili ne morejo dati.
Tako sem začel počasi dajati na stran, da bi si jo lahko spet kupil.
Nadaljevanje sledi...