Danes sem skočil na popoldanski potep. Iz avta sem zložil ven tisto kaj se je valjalo po prtljažniku in odprl mapo ter našel neko jezero na avstrijski strani oddaljeno dobrih 70km in ga predlagal kolegu, ki je bil takoj za akcijo, da se nekam gre. Gre za akumulacijsko jezero Soboth Stausee; je pa malo preko meje na Koroškem. Pot sem začrtal prek doline Drave do Dravograda ter prečkal tam mejo (tam sem moral odpreti prtljažnik, kjer policistka ni našla razen stolov za plažo in obvezno opremo ter malo Armaflex-a ničesar, niti rje

).
Peljal sem do Lavamünd-a ter desno zavil proti Soboth-u. Cesta se je vzpenjala kar konkretno, strmeje kot recimo na Pohorju do Belvija, kar je malo bavarca mučilo kaj se tiče moči ampak smo dosegli vrh brez problema, potem pa po ovinkasti cesti peljali navzdol kakšnih 300m višinske razlike do jezera (jezero je na dobrih 1000m nadmorske, vrh klanca pa je bil cca 1500). Na jezeru se lahko kampira, čolni (brez motorja) se lahko izposodijo, gostilna je ipd. - tja zahajajo večinoma motociklisti, ki jih je veliko ampak so vsi peljali normalno in varno. Po postanku na jezeru sem peljal do Eibiswald-a ter proti Leibnitz-u in preko Šentilja domov.
Avto se je odrezal super, tudi glede porabe sem bil zadovoljen, mislim da je ''šluknil'' cca 13l (grobo od oka), kar me niti ne čudi glede na hrib, ki smo ga pripeljali. Podvozje se je na ovinkih (predvsem navzdol, ker je gor šlo bolj penzionistično) odrezalo super. Tura je mislim da nekje 160km in priporočam če želi kdo hiter oddih in je v bližini doma.
Še slikovno gradivo - s telefonom samo:

- Na poti navzgor z razgledom na Koroško

- Martinčkanje ob jezeru.