@anze: tocno tako maso mam na ohisju in je nisem niti navajal. Tam sta pa pol na konekturju 2 pola, torej +12 in impulz, hm hm hm. Glede na to da ze mam zdaj na cinspulo napeljan maso in impulz (ki mi gre na obratomer), kaj ce kr to povezem na fertajler, ker nisem ravno elektronik a bom to kaj skuril ?

Pa se nekaj kero je PLUS in kero IMPULZ na tistem konekturju LEVO - DESNO ce stoji pokonci ? se da to kako izmerit ? ce sem dal na tista dva kontakta unimer nastavljen na piskanje mi je pri obracanju osi tu in tam zapiskalo (predvidevam da 4 x v enem obratu - kar je logicno 4 cylindri).
zakaj taksno sklepanje, da bi priklopil brez transistorja, zdaj ko imam tega 123 tune (ki spet magicno dela

) imam tocno 3 zicke priklopljene: masa, pa dve zicki kr na cinspulo plus in impulz povezano (kot pise v navodilih) pa zadeva spila, zgleda ima ze v sebi podoben transistor.
@eugene : ja hvala za najdeno. Tele zadeve sem ze gledal, ampak ker nisem pri sebi nasel transistorja sem predvideval da je to neka druga zadeva, kot si sam napisal je kr nekaj izvedb. Hm napisal si tudi da je teh trnasistorjev (skatlic) dosti okoli. Se ti mogoce kaksna valja doma ALI PRI KOMU DRUGEMU

se priporocam