BMW E21 kanariner

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Re: BMW E21 kanariner
Čak mau, k ni avto od novega pr vaši bajti?
To je potem fotr neki ustvarjal z lesnimi vijaki?!

To je potem fotr neki ustvarjal z lesnimi vijaki?!

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
huda 

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

je je od novega, tole je iz solex 32 dis turbo ko sem jaz ujagal rabljenega pac za turbo projekt
original je mel solex didta 32, tisti se je v stock izvedbi, mislim da ma malo manjse dize, je fotru original prevec pil

original je mel solex didta 32, tisti se je v stock izvedbi, mislim da ma malo manjse dize, je fotru original prevec pil

zakaj naj bi takoj požrlo ?pero27 wrote:Dvomim da boš tole spravil ven z prvim brušenjem, za montažo pa tole ni, ker ti bo takoj požrlo ležaj...
Let's go Brandon!

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Ker bo lepo postrgalo bron od ležaja z temi porami in ga pol razmazalo najprej po tem ležaju, potem pa še po vseh drugih.
Robovi od teh por so ostri in ti nič ne nuca oljna plast, to ni isto kot rob od luknje za mazanje.
Točno to je nardilo Anžetu na GSu že drugič ko mu je majster dal brusit gred pa zamenjal samo en ležaj...
Robovi od teh por so ostri in ti nič ne nuca oljna plast, to ni isto kot rob od luknje za mazanje.
Točno to je nardilo Anžetu na GSu že drugič ko mu je majster dal brusit gred pa zamenjal samo en ležaj...

@Fleko : se zna zgodit, ce mi uspe speljat z solexi 45 ddh, bom tukaj ponudil ko bo tako dalec. Mi pa ni jasno kako dobro shendla tale 32 dis vse zajebancije ki jih pocnem. Enostaven dober fergi
@Pero: kaj mislis, a je mozno tole nekako popravit (navarit, nanest) material samo na ta del pa se pol ponovno zbrusi na nulo ? Glede na to da ni zelo temp obremenjeno bi lahko z tigom stopil tole rjo ven pa hkrati dodal malo novega materiala pa pol dal brusit in polirat. Al pa kaj podobnega ? Saj pravim videl sem da delajo to z odmicnimi, ampak mislim da ni enak material.
@Pero: kaj mislis, a je mozno tole nekako popravit (navarit, nanest) material samo na ta del pa se pol ponovno zbrusi na nulo ? Glede na to da ni zelo temp obremenjeno bi lahko z tigom stopil tole rjo ven pa hkrati dodal malo novega materiala pa pol dal brusit in polirat. Al pa kaj podobnega ? Saj pravim videl sem da delajo to z odmicnimi, ampak mislim da ni enak material.

- pero27
Pomojem da če greš navarit boš dobil mesto z drugačnim temperaturnim raztezkom in bo ratal tam hotspot ko se bo stvar segrela in začela drgnit ob ležaj in bo še slabše. Pri odmičnih to ni problem ker ni tako zelo pomemben ujem - tukaj si pa zaprt znotraj premera ležaja.
K ni OP nek metalurg? Bo on povedal.
K ni OP nek metalurg? Bo on povedal.

Kolko ti bluziš. Kakšno razliko v temperaturnim raztezkom pa ima osnovni materjal in navarjen da bo prišlo do dimenziskega odstopanja. Pri 100° povečani temperaturi. Če bi bil to problem potem ne bi obstajale navarjene stroker gredi kjer dodajo tudi 5mm in več vara na eni strani.
Lahko dobiš tudi nekoga ki ti to lazersko povari kjer je nanos materjala res minimalen. Jaz osebno bi to zložu kot je samo bi mogoče šol ene par krat čez z ferosanom da poje rjo v porah, da se ne kaj malega odlušči med delovanjem in potem spoliral.
Lahko dobiš tudi nekoga ki ti to lazersko povari kjer je nanos materjala res minimalen. Jaz osebno bi to zložu kot je samo bi mogoče šol ene par krat čez z ferosanom da poje rjo v porah, da se ne kaj malega odlušči med delovanjem in potem spoliral.
Let's go Brandon!