Čiščenje motornih delov

-
- Avtomobil: MB 230.6 71' MB 200D 88' MB 300TE 91'
Čiščenje motornih delov
Fantje kako vi sčistite recimo glavo motorja, pa blok, pa odmične pa to?
Šrajfiks pa kej za razmastit? Para? Ultrazvočno pranje?
Šrajfiks pa kej za razmastit? Para? Ultrazvočno pranje?

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
Re: Čiščenje motornih delov
jaz ponavadi najprej kakšen čopič pa bencin,pri trdovratni umazaniji(kakšne zasušene kepe masti in zemlje) si pomagam raznimi strgali (lahko tudi šraufciger
), potem pa sperem z vrelo vodo ,,,včasih je to že dovolj,če ne ponoviš vajo ali še 1x opereš samo z razmaščevalcem. Pri glavi si je treba za kanale in izgorevalne komore tudi pomagati z kakšno krtačo,brusnim papirjem dobrodošla pride tudi kakšna zbrušena pila

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

sori za smetenje, ampak kaj mas to zaeno masino zelo mi slici na m10b20 sploh glavna gred, od cesa je to ?

Najdi vsiljivca

BTW: ne priporočam

BTW: ne priporočam

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
zakaj ne priporočaš ..to je tudi meni šlo po glavi ...da bi imel en pralec samo za kose .. vodo segreje dovolj,čistilo in šejkaj

oplov 16 ventilski CIH iz leta 77zegler wrote:sori za smetenje, ampak kaj mas to zaeno masino zelo mi slici na m10b20 sploh glavna gred, od cesa je to ?

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
Pomojem da maš potem komplet pomivalni stroj obložen z tanko plastjo šmira pa voha se ga tud še kak mesec
Sej, če je namenski samo za dele to sploh ni problem, če je pa od boljše polovice za posodo greš pa pomojem na kavč za kak mesec

Sej, če je namenski samo za dele to sploh ni problem, če je pa od boljše polovice za posodo greš pa pomojem na kavč za kak mesec

Problem je bil ta da je bla odmična po tem posegu komplet preplastena z nenavadno temeljito rjo. Vroča voda in kemikalije v prašku zgleda precej pomagajo oksidaciji. Je pa res da ni bla več mastna 

Ah, jaz sem se pa bal, da je imela juha še 1 teden okus po 10w40
Drugače je tole ok, če bi dodal recimo tisti blagi pril za ročno pomivanje posode, seveda brez klarglass reingerja.

Drugače je tole ok, če bi dodal recimo tisti blagi pril za ročno pomivanje posode, seveda brez klarglass reingerja.

Ma sej to sma se z vladotom ful nekih let nazaj menla kaj bi blo če bi en pomivalni stroj predelal v taki čistilec motornih delov in bi pralno vodo nadomestil naprimer z bencinom
ampak je bila ideja potem v prid ognjevarnosti zavržena. Pralo bi pa sigurno ko fukjeno!

Mi imamo v službi kercher ki segreje na 150st in industriski razmaščevalec. Pa nesem kake kose tje ( blok glave, ..) in udri po njih brez milosti. potem spiham in našpricam z wd40 ki kao izpodriva vlago.
Let's go Brandon!