Lotil sem se farbanja notranjosti luči, pa mam kr nekaj težav s slabo ohranjenimi lučmi.
Najprej sem se zafrkaval s samim rastavljanjem, ker se ni dalo odšraufat matic,...to je itak klasika pri teh lučeh.
Potem sem ugotovil, da so vse plastike, ki držijo reflektor in omogočajo nastavljanje snopa čisto fuč...še dobro da imam 3 pare luči, da bom loh ponucal najboljše dele.
Imam par vprašanj za vse tiste, ki ste že obnavljali podobne luči...(Lauko, zate vem, da si to že delal za Kadetta in če se ti da loh napišeš svoje izkušnje in uporabljene materiale...)
Torej, katera barva se je vam obnesla za barvanje notranjosti žarometa? Material je kovina. Ker se te Opel luči precej grejejo (kar se vidi po zelo ožgani zadnji plastiki) me zanima katera barva je vam zdržala. Načeloma bi morala vsaka barva te temperature zdržat, ampak sem slišal, da se tudi luščijo.
Druga stvar je pa lepilo za steklo. V kolikor bom moral odstranit steklo (zaenkrat sicer ne kaže tako ker kr lepo drži), ali je kdo že lepil steklo na pločevino in kako je držalo? Gledam v smeri Sikaflex 221, ki nekako drži do konstantne temperature 90°C. Sikaflex 221 sicer uporabljam pri drugih aplikacijah in se kar dobro obnese, za luči pa ne vem.
Še nekaj slik:
Ko so prispele...
odšraufani zarustani vijaki...

pranje

še mal pranja in brušenja