Sem se odločil, da malo posodobim temo in povzamem, kaj se je z NY dogajalo v preteklih dveh letih. Slabo vreme je pa sem našel čas.
Takoj v samem začetku(februar 2014), mislim, da po nekih desetih dneh vožnje mi je spustila ena od sprednjih dveh gibljivih zavornih cevi. Naročil sprednje in zadnje gibljive cevi. Spredaj zamenjal, zadnje čakajo na zalogi.
A/C sistem je bil servisiran nekaj mesecev preden sem kupil avto. Avto je od jeseni pa do februarja stal vmes je plin nekje ušel ven. Kot da vse skupaj nebi bilo dovolj je nov sušilni filter zapacal cel sistem. Ves potreben materijal že skoraj dve leti čaka doma, da jaz najdem čas in grem do mojstra v Ribnico.
Avgusta 2014 je sledila menjava zavornih cilindrov na zadnjih zavorah.
Konec decembra 2014 mi je spredaj začela blokirati ena od zavornih čeljusti. Naročil dve novi obnovljeni čeljusti in nove ploščice.
Pojavljal se mi je udor vode pri sprednjem vetrobranskem steklu. Najprej sem sumil, da samo steklo ne tesni. Na koncu se je izkazalo, da je problem na spojih karoserije. Je nekdanji sodelavec kateri se ukvarja s kleparijo vse lepo zatesnil in sedaj je mir.
Pri 200k km je steveč šel na 0. Milje pa še naprej šteje tako kot je treba.
Junij 2015. Stopalka za zavore mi je lezla v poden. Ker nikjer na zavornem sistemu nisem našel znakov puščanja sem kupil nov obnovljen glavni zavorni cilinder.
Odstranil oba nedelujoča visokotonca iz armaturne plošče. Našel nadomestne. Donator je bil Chrysler Stratus.
Za zvočnike iz Stratusa bi potreboval kretnico... tako zaenkrat vse skupaj čaka na polici. Opcija je tudi obnoviti originalne visokotonce. Vendar na Allpar strani pravijo, da se ponavadi na dotičnih visokotoncih ne obnese.

- Levo prvotni visokotonev, desno visokotonec iz Stratusa.
Ker je avto karoserijsko res brez rje, sem se odločil in ga jeseni 2015 peljal na Crown zaščito.
...se nadaljuje.