Zal v tej temi nisem nasel konkretnega odgovora na moj problem, ker v temi ni navedeno, kako se je zgodba zakljucila.
Imam pa sam zelo specificen primer.
Pri hisi imamo od pamtiveka zadevo, ki je letnik 1971. O njeni dokumentaciji v preteklosti zal vem bore malo (le to, kar so mi drugi povedali) in bom podatke, ki so mi bili predstavljeni kot taki podal direktno naprej.
Avto je bil last od moza ocetove tete, ki je bil po meni znanih podatkih prvi in edini lastnik. Kupil novega, in ga cez nekaj let parkiral v vlazno garazo zaradi bolezni. Avto je stal v garazi toliko casa, da je prijel motor, kar so takrat resili na uradnem servisu. Ko je "stric" umrl, je avto postal visek, teta pa se je iz meni neznanih razlogov (danes je ze v precej castitljivih letih, zato je ne zelim prevec vznemirjati) znebila vecine stvari pokojnega moza - tako fotografij, kot predmetov in dokumentov. Tako se je na listi za odhod znasel tudi avto, katerega je najprej ponudila zlahti. Nato ga je prevzel moj oce, ki je z njim prevozil cca 100.000 kilometrov, nato pa ga na zalost za vedno parkiral pod milim nebom (avto v temu primernem stanju). Prometno dovoljenje je torej obstajalo in nekje bilo, nihce pa ne ve, kje in kdaj se je izgubilo in na cigavo ime je bilo. Po trditvah mojega oceta (nevem, ce je to sploh mozno) je bil avto se vedno pisan na pokojnega strica, ker se je takrat menda dalo podaljsevati registracijo kljub smrti lastnika. Kolikor vem, avto ni bil predmet zapuscinske pogodbe.
Sedaj pa vprasanje. Po meni znanih podatkih je avto vozil nekje do leta 1988, morda do 1989, torej je nemogoce, da bi bil ze zajet v arhive RS. Ali je mozno, da obstaja arhiva ki seze pred leto 1991 in je mozen vpogled po stevilki sasije? Potrebujem samo dokaz, da je bil avtomobil last pokojnega strica, saj je bila teta kolikor vem upravicena do vsega imetja po njegovi smrti (pa tudi sam avto je v tako klavrnem stanju, da sploh ni bojazni, da bi se kdo grebel zanj) in za to obstajajo tudi pisni dokazi. Kasneje bi uredila prepis na moje ime.
Sam avto sem kakih 6 let nazaj spravil pod streho da bi resil kar se pac resiti da in caka na obnovo. Srcno rad pa bi resil dokumentacijo dokler je teta se pri moceh.

Za vsak konkreten namig ali odgovor bom zelo hvalezen.
Lep pozdrav,
Zan