ker je en načrt s temi vplinjači padel v vodo, so sedaj na prodaj oz. še raje kot prodam jih menjam za kakšna platišča po dogovoru (recimo kake ATS - za Opla, Fuchs - za Porsche-ja, Smoor - za Fiate - vse stvar dogovora).
Torej gre pa kot piše že v naslovu za 2x dvojni Dellorto DHLA 45 vplinjač, sidedraft, torej ležeči tip.
Vplinjače sem kupil skupaj z Manto, kjer je bilo mišljeno, da se bodo uporabili na 2,4 Opel motorju.
Sicer pa so jih ponavadi dajali na BMW-je, Toyote, Mazde RX, Golf GTI, Ople, Alfe, Lotuse,...
Še nekaj besed o Dellortu... Dellorto vplinjači so veljali za ene najboljših vplinjačev, poznavalci celo trdijo, da so zaradi njihove zanesljivosti superiorni ostalim vplinjačem drugih proizvajalcev, ampak to je po mojem mnenju tudi precej stvar osebnih preferenc.
Evo še copy/paste z Eurocarb strani na temo Dellorto vplinjačev:
''Before Dell’Orto stopped production of car carburettors, Dell’Ortos were fitted as standard equipment to Alfa Romeo and Lotus, until the catalytic converter killed the carburettor off for new cars in 1992. We still have a few DHLA40 and 45mm carbs. here along with 32DHLBs and some single chokes, but the rest are sadly no longer available.
The DHLA & DRLA carburettors are widely believed to be the most sophisticated carburettors of their type, prompting David Vizzard to say in Auto Performance magazine, “Dell’Ortos produce truly excellent results…On engines where atomisation is a premium requirement, Dell’Ortos are superior to everything”.
Na temo teh vplinjačev sem bil v navezi z Eurocarb-om in sem dobil info, da so optimalni za 4-cilindrske motorje moči med 140-220 konjev.
Gre pa za original 45-ko in ne za povrtano 40, kar je tudi zelo pogost pojav. 45-ke postajajo tako kot 48-ke zelo redka roba.
Jaz bi jih vsekakor obdržal zase, ker sem imel plan dobiti en motor, kamor ti fergazerji pašejo kot ata na mamo, ampak je splavalo po vodi, zato jih sedaj prodajam oz. še raje menjam za kaka platišča in tako ''finančno pospešim'' obnovo kakega od svojih avtov.
Še slike:

In video ene Mante z 2.0 CIH motorjem in dellorto dhla 45...
https://www.youtube.com/watch?v=xxT5T18K35M
pa še ena zanimiva predelava opel 1,9 mašine v 2,4 z dellorto fergazerji...
https://www.youtube.com/watch?v=8s-pZ-14-bM
Dogovori in informacije na ZS ali na 051/800-575.