pred časom sem s pomočjo Anzee-ta (hvala

Manta je 1,9 S, letnik 1976, v celoti gledano v ne preveč dobrem stanju, ampak je dobra osnova za eno lahko obnovo. Lahka v smislu obsega obnove in ne tako lahka v smislu iskanja nadomestnih kosov

Torej v osnovi gre za spredaj poškodovano karoserijo, ki je ravno toliko (in tako čudno )udarjena, da bo morala na mizo in jo bo treba poravnat.
Karoserija gnije na tipičnih Manta mestih, je pa zelo netipično to, da je voznikov prag v veliko slabšem stanju kot sovoznikov (kar pa po izkušnjah ni tako običajno).
Barva je močno obledela a se jo je dalo na srečo dobro spolirat, čeprav je to vzelo kar nekaj časa in truda ter kvalitetnih polir past in materiala...pa da ne omenjam tega, da je bilo poleg strojnega poliranja precej ročnega poliranja in mi je skoraj roka odpadla

Notranjost se je po temeljitem čiščenju pokazala kot zelo lepa, edino sedeži so že pripravljeni da gredo na preoblačenje.
Seveda imam tudi jaz podobno težavo kot Anže s krom prednjimi odbijači, ki jih je kot vidim res skoraj nemogoče dobiti.
In še nekaj besed o motorju...no tukaj kaj dosti ni povedati kot to, da je 'škripnil'. Enkrat v roku zadnjih 10 let naj bi med zimskim spanjem zamrznila voda v motorju in je posledično pometalo čepe (oz. en čep) ven, poleg tega pa motorja ni mogoče obrniti. Sem ga poskušal nekaj dni 'zalivati' z nafto, wd-ji, bencinsko mešanico, pa ni popustil. Ker ni ravno smiselno obnavljati takega motorja, sem se podal v lov za drugim 19S, za katerega sem načeloma že dogovorjen in ga dobim predvidoma pozimi.
No pa da ne bom samo govoril so tule še slike avta....
Na poti od Anžeta do mene...

Pred delavnico...

Pa še ena s katere se vidi kako obledena je barva (primerjava z vrati, ki so bila verjetno vmes že kaj barvana ali pa menjana...)

Pa še platišča 7x15 spredaj in 8x15 zadaj, ki pripadajo zraven in v katerih jaz vidim velik potencial...(poliran rob in črna sredica...

Nekaj rje na podu...

Oksidacija alu platišč...

Mal notranjosti...

Pa še motor...

Toliko zaenkrat, nekaj slik pa še sledi...