Vw Golf mk1, Rat look

strider87
Avtomobil: Opel Kadett C, bmw e30, Vw T2b , Manta b

Re: Vw Golf mk1, Rat look

Post by strider87 » 08 Sep 2013, 09:00

croma_man wrote:brez zamere, sam če tak avto dobi certifikat, pol se ne čudim zakaj so zavarovalnice umaknile popust 90% za avte s certifikatom.

PA res brez zamere.
Zakaj pa ga nebi mogo dobit? Daj neki tehtn razlog!
Oldi je, tehnično je izpravn, pač od zunaj je taki kot ga je naredo zob časa..
Eh ke bom te zamero.ni panike. vsak ma svoje mnenje..
stony
Avtomobil: Audi Coupe

Post by stony » 08 Sep 2013, 11:20

croma_man wrote:brez zamere, sam če tak avto dobi certifikat, pol se ne čudim zakaj so zavarovalnice umaknile popust 90% za avte s certifikatom.

PA res brez zamere.
Kdo je to umaknil? A sedaj ni več popusta na zavarovanje?
ZiZa
Avtomobil: Opel Kadett C 1.2N (1979)

Post by ZiZa » 08 Sep 2013, 19:51

zavarovanje triglav je reklo letos enkrat da je potrebno poleg certifikata imet še v prometno vpisan da je avto oldtimer... sam pol je blo velik pritoževanja in so umaknil... tko da s certifikatom še vedno dobiš zaravovanje preko triglava... men zgleda avto super, še kakšni detajli - rumene parabole itd itd pa bo top shit rusty :)
lancia hf

Post by lancia hf » 08 Sep 2013, 20:13

Če ti v prometni piše starodobnik, imaš še na cestnino 80% popusta in to je vse.
Mora ti pa pisati starodobnik v prometni, če hočeš obdržati veljaven certifikat za avtomobile, ki ne bojo drugo leto dopolnili 30 let saj jo z novim letom dvignejo iz 25 na 30 let.
In vsi avtomobili, ki ne bojo 2014 stari 30 let bojo izgubili veljavni certifikat, če jim v prometni ne bo pisalo starodobnik.
Lahko je hitro voziti, težje je hitro ustaviti.
Plin za kuhanje, nafta za ogrevanje, bencin za avtomobile
DulE30
Avtomobil: Bmw e30(m10b20)/t3 camper

Post by DulE30 » 10 Sep 2013, 01:42

lancia hf wrote:Če ti v prometni piše starodobnik, imaš še na cestnino 80% popusta in to je vse.
Mora ti pa pisati starodobnik v prometni, če hočeš obdržati veljaven certifikat za avtomobile, ki ne bojo drugo leto dopolnili 30 let saj jo z novim letom dvignejo iz 25 na 30 let.
In vsi avtomobili, ki ne bojo 2014 stari 30 let bojo izgubili veljavni certifikat, če jim v prometni ne bo pisalo starodobnik.
A je to preverjena informacija, ali samo "baba čula,baba rekla"...
lancia hf

Post by lancia hf » 10 Sep 2013, 17:52

Spomladi, ko sem delal certifikat za Delto mi je možakar rekel, da moram obvezno narediti še homologacijo če ne mi drugo leto sam certifikat nič ne pomaga nadaljna 4 leta.
Ko je prišel še od RTI-ja, da mi naredi homologacijo sem ga isto vprašal in odgovor je bil isti.
Problem vsega pa je v Golfih, Mercedezih in njim podobnim dizli saj so začeli množično pridobivati certifikate in se uporabljajo za vsakodnevno rabo.
Tako da ni to ravno baba čula, baba rekla. :D
Lahko je hitro voziti, težje je hitro ustaviti.
Plin za kuhanje, nafta za ogrevanje, bencin za avtomobile
DulE30
Avtomobil: Bmw e30(m10b20)/t3 camper

Post by DulE30 » 11 Sep 2013, 10:41

lancia hf wrote:Spomladi, ko sem delal certifikat za Delto mi je možakar rekel, da moram obvezno narediti še homologacijo če ne mi drugo leto sam certifikat nič ne pomaga nadaljna 4 leta.
Ko je prišel še od RTI-ja, da mi naredi homologacijo sem ga isto vprašal in odgovor je bil isti.
Problem vsega pa je v Golfih, Mercedezih in njim podobnim dizli saj so začeli množično pridobivati certifikate in se uporabljajo za vsakodnevno rabo.
Tako da ni to ravno baba čula, baba rekla. :D
...zanimivo,saj moj zavarovalni agent, iz Tilie ni nič vedel o tem,pa tudi v enem od manjših,klubov so mi rekli,da ni neke sile s tem še..no jaz mam itak namen homologirat,zhr je zihr,pa na dolgi rok se itak,splača to narest ;)
Strider sorry, za mal offtopic..
strider87

Post by strider87 » 28 Jul 2015, 00:10

zgodba z golfi se nadaljuje ampak na žalost ne za rumenega, ker mi je povzročal sive lase, prvo elektrika pol motor..na koncu je pristal kot donator drugima dvema enkama, ki sem ju nabavil..
najprej sem kupil belega letnik 84" 1.6D, ki je že bil obnovljen ampak pozneje pobutkan na več mestih in slabo popravljen-pobarvan. bolj kot ne je mišljen za delovno vozilo.

Image
Image
Image

med tem ko sem kupoval prvega sem še slučajno naletel na tega, ki je lahko rečem barn find in sem ga mogo kupit glede na ohranjenost in ceno. letnik 85" motor je enako 1.6D, obnovljen je prav tako že bil, tu pa tam se kaže kaka krasta ampak splošno stanje je zelo dobro.
na začetku mi je povzročal težave rezervar poln neke brozge, ki mi je vsakodnevno mašila filter. No to sem zrihtal, naredil servis, malo ga spoliral zdaj pa pridno nabiram kilometre.
plan so:nastavljivo podvozje, 15col(ki že čakajo doma), vlki gti spojler pa še kake malenkosti.
stanje ob nakupu:
Image
Image
po malo mučenja z polirko:
Image
Image
Image
proba:
Image
ZiZa
Avtomobil: Opel Kadett C 1.2N (1979)

Post by ZiZa » 28 Jul 2015, 00:19

kakšna je bla pa cena :D pa da bosta bolj srečni kot rumena :)
strider87

Post by strider87 » 28 Jul 2015, 08:40

ZiZa wrote:kakšna je bla pa cena :D pa da bosta bolj srečni kot rumena :)
maš na zs ;) sta že :lol:
Post Reply