Alfa Romeo Trentatre Permanent 4

grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Re: Alfa Romeo Trentatre Permanent 4

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 07:37

Huh, 2 meseca od zadnje objave .....

Torej, teh lepot ni bilo za prenašati
Image
Image

in je tako po kaki ure besnega brušenja streha zgledala bolj ultralegera varianta :D
Image
Image

Poiskal sem še nekaj 2k temeljne in voila :D
Image

In vzrok zakaj tako na debelo kita po strehi ?

Posledice obcestne akcije
Image
Image

Pa še garaža po brušenju
Image

Načeloma se bo to sranje na strehi profi spedenalo pri kleparju/ličarju nekje v avgustu. Če mi bo časovna in finančna sreča mila :)

Ampak do avgusta je še dolgo časa in tako sem pričel razmišljati, kaj vse se da do tedaj narediti .....
.... seznam je jebeno dolg ..... in tako sem za začetek poiskal kesl ...... dva njih, ker je vedno lepo imeti rezervo :D

V mojem primeru je rezervni v slabšem stanju kot original, tako da je le ta dobil drotnata krtača tretma in novo barvo
Image
Image

spet smo imeli koline v garaži :)
Image
Če italjanu rečeš da je cigan s tem v bistvu žališ cigana
grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 07:46

Čisto navdušen nad rezultati čiščenja s citronsko kislino na spletu sem nabavil čisto malo zalogo citronke, da spedenam zavorne čeljusti
Image
Image

10l vode, pol kile citronke in kakšen dan namakanja je imelo za posledico ....
Image
Image
Image
... bistveno čistejše čeljusti :D

Svet ni popoln in tako citronka ni v stanju očistiti res vse tahujše rje.
Image

Sledilo je še eno besno čiščenje in ......

Image
Awwwww jis sir :)

Čisto navdušen nad vso to lepoto sem v kislini pustil namakati še en haufn železovja, ki se mi vlači po garaži ....
Image
:lol:

Rezultatov nimam poslikanih, so pa po starem površinsko rjavi zavorni diski, deli podvozja in en kup vijakov čisto fabriško lepi :)
Last edited by grega983 on 01 Jul 2015, 07:55, edited 1 time in total.
grega983

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 07:52

In ker ima človek vendarle nekaj prostega časa (pa čeprav se zaradi tega skrega z babnco) , sem pred montažo kesla poiskal tudi oba nosilna trakova za kesl in ju spedenal na način, da ju še mama preša v italiji nebi spoznala :D
Image

Nekje vmes je šel v prafaktorje kardan, ker gre visko sklopka v obdelavo, samo nosilec kardana pa je že videl lepše dni :roll:
Image

Nosilec kardana na permanentki je identičen tistemu, ki ga imajo tamale 75ke, se pravi 1.6, 1.8 in mislim da tudi 2.0 mopedi. Kaj vse človek zve na ebayu in ko piha na dušo Pleteršku. Temu modelu v Hočah res zamaka podstrešje :lol:

Torej da ne odjadram predaleč ....

Človek namudri, da bi lahko kesl zmontiral, zato razstavim in ponovno sestavim plovec na keslu, pregledam notranjost kesla (bo za preživeti), nakar pa ugotovim, da bi bilo zaradi nedostopnosti potrebno plovec pred montažo priklopiti na štrom ....

In sedaj težava ....
V garaži in okoli garaže se mi vlačita 2 in 1/2 triitridesetki ter kakšna polovica delte I, nekaj večjih kosov 156tk, kak kos delte HPE ....... poleg tega pa sem permanentko razstavljal kakšno leto nazaj. Lahko mi verjamete na besedo, da je bil izziv najti komplet elektriko :cry:

Po kakšni uri sem jo le našel, nakar je kesl romal na avto, skupaj z kompletno inštalacijo okoli kesla ter seveda benzpumpo
Image

Ja kesl je bel .... ker se mi je pač še nekaj bele temeljne vlačilo po garaži. Ko ob priliki nabavim še body bo vse lepo črno in do konca zaščiteno ;)

Ob iskanju komplet štroma sem se spotaknil ob pedala, servo ojačevalnik, glavni bremz cilinder in ABS enoto z vsem ožiljem. Seveda je krama romala v avto
Image

Ker sem že ravno bil v akciji, sem na pank vrgel zobato letev, ki ima res ubite manšete.
Image
Zaradi menjave manšete je potrebno z letve pobrati večino drobnarije .....

... ampak sem po tem prizoru (uničena glava vijaka na eni od hidravličnih cevi) ugotovil, da bi bilo pametno pobegniti iz garaže preden se naredi še kakšna večja pizdarija
Image

Isuse kristuse in 300 kosmatih

Ampak nič zato. Poleg dveh takšnih vijakov iščem še levo in desno šalco za sprednja amortizerja, ker je ena od sedanjih takšna ..
Image
Image
Zgleda da ta amortizer ni dovolj mastil, da bi z oljem zaščitil šalco pred rjo :roll:

Ja, iščem obe šalci in dva vijaka za cevi, ker bi zaradi tega moral razstaviti komplet sprednji del darovalke, kar pa mi trenutno ne diši, saj si to delo hranim za posebne priložnosti :oops:
nicjasno
Avtomobil: 1989 BMW E30 325i Touring

Post by nicjasno » 01 Jul 2015, 10:30

Pa saj to bi blo ok, ce bi dal peskat in prasno barvat. (al pa da malo pobrusis tahujse dol pa vrzes v citronko)
Obnova avta: https://db.tt/hbFq2YSh , Dogodivscine po obnovi: https://db.tt/b4pdypOQ
grega983

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 11:50

Je bilo v citronki, sem pa spral z vodo na koncu :roll:

Bistvo je na predzadnji sliki ...... ko sonce posveti čez šalco :oops:
Fleko
Avtomobil: 41 cilindrov z vseh vetrov

Post by Fleko » 01 Jul 2015, 13:29

Kaj šalčk ne dobi na pooblaščencu?

Za BMW-ja stane to 12€ na pooblaščencu.
Get low, no matter how
grega983

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 14:55

FLAR servisna mreža ima tak fetiš, da rada oplemeniti cene rezervnih delov v neslutene višave. Če sploh imajo dobavljive dele. Za te stare kripe v 90 % nimajo rezervnih delov. Poleg tega da so sami prodajalci za pultom ponavadi zelo neuki eper-a in absolutno ne vedo kaj in kje iskati.
Primer - nazadnje sem pri njih nabavljal za ex daily mrcino čep za karter in so me ocarinili za nekih 23 eur, za šrauf za jermenico na glavni gredi so vzeli 10 eur, po tem ko mi je tip želel prodati kr celo novo gred ....

Tako da pooblaščencev se izogibam in raje raziskujem alternative. Pleteršek v hočah je eden od njih. Letos je prodal dve svoji 75ki in ima še vedno skoraj dvomestno število voznega parka. Italjanskega. Druga alternativa je ebay, potem pa ostanejo še drugi zagreti lastniki italjanskih gajb.
Pa tu pa tam v štorah en pacient vskoči s kakimi specialnimi vijaki :)
DS71
Avtomobil: Manta 400 & Stingray

Post by DS71 » 01 Jul 2015, 16:02

ne rabiš po netu iskat citronke ..imaš topik nekje tukaj gor :D

drgač pa... ben fatto :!: :lol:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
grega983

Post by grega983 » 01 Jul 2015, 16:32

DS71 wrote:ne rabiš po netu iskat citronke ..imaš topik nekje tukaj gor :D

drgač pa... ben fatto :!: :lol:

Jebala te citronka pa net :lol:

Po videnem je šparova citronka cenejša in pa boljša od tuševe :)
$küll
Avtomobil: Audi Quattro

Post by $küll » 01 Jul 2015, 16:39

ebaya se ne sposlužuješ?
Post Reply