Že lep čas sem si želel nabavit oldija, ciljal sem na kakšno manto, kadetta C coupeja, ampak zaradi redkosti in visokih cen, sem znižal kriterije, in potem sem naletel na tega kadetta C, letnik 1976 1.0 33kw , ki pa mi na začetku ni padel v oči, potem sem ga šel pogledat in zaradi dobre ohranjenosti, cene, certifikata je odločitev padla-to bo moj prvi oldi! Pripeljal sem ga iz Lj kjer je 3 leta sameval na prostem, po 20min verglanja je avto vžgal:) Ohranjen je res dobro, verjetno je bil pred leti že obnovljen, rjast je pod akomulatorjem malo na haubi in malo na vratih prtljažnika, drugega še nisem odkril:) Glede predelav: spuščen- mislim, da so fedre kar odrezane, športni sedeži od astre-baje, športen volan, strešno okno, 4x 100w luči, pa uber fostfrei avspuh..
V planu imam namontirat prednje diske, ker so zdaj pakne, nabavit original športne fedre-v glavnem avto spustit do podtalnice, felne-najverjetneje 14", spolirat ves avto+krom, barval avta zaenkrat ne bom, obnavljal ga bom postopoma. Kasneje pa še engine transplant-nekaj močnejšega!
Vidim, da ste na tem forumu sami stručnjaki za Ople, zato se bom pogosto obrnil na vas z raznimi vprašanji, zake to tak, kam to pride itd.

Lep pozdrav iz Ptuja,
Sašo
še slikca: