V glavnem:
Jaz sem fuknjen. Kaj drugega si lahko en normalen misli o nekom ki domov privleče 40 let star avto, komplet razstavljen in povrh tega še velja za požrešnega z porabo krepko čež 10l, da bo služil kot family wagen.
V bistvu sem prekleto naveličan se dan za dnem vozit v nekem brezvezmem avtu , kjer mi je edino zadovolstvo da malo pije , dela( točneje je delal brezhibno do sedaj, ko so se po kakih 400k km začeli kopičiti problemi) in ima placa za kaj naložit. Hotel sem nekaj starega ( 25 ali več let) velikega ( karavan) in odpičenega.
Gledal sem za prvimi pasati, ki jih v sloveniji ni blo , mercedezi ( punci niso všeč) in na koncu začel iskat volvote 245 in najdu na volvo forumu oglas za 145 na kosih v dobrem stanju in za ugodno ceno. Slik ni bilo. Pišem tipu in mi pošlje slike, vidim da se splača it pogledat in odrinemo z kolegom v Mb. Prej sem se že malo pozanimal glede teh avtov, da sem vedu na kaj naj bom pozoren in dagela. Pridemo gor tip mi vse razkaže karoserija je ene 3 leta stala komplet oskubljena pokrita pred bajtio kosov, še mnogo dodatnih z 245, ki je kar soroden model pa je blo za ene dve sobi sprevljenih po škatlah. Jaz se zaljubim v avto, ponudim 200 ( vprašal je 300) si sežemo v roke naložim nekaj kosov, med drugim prednjo premo , ki jo je treba obnovit prej ko spravit avto na kolesa in gremo nazaj.
Minejo kaki 3 mesci v tem času zrihtam sprednjo premo nabavim še nekaj kosov, se odpeljem še dvakrat v MB po dele in naredit prepis in se zmenim za vleko. Sredi avgusta mi luka32 pripelje avto domov.

Avto je kot rečeno kompleten z veliko rezervnimi deli, ze t emodele zelo zdrav z malo rje, edino spredaj je nekoliko ruknjen.
Prvo se osdredotočim na sanacijo rje pod tesnili šip.
Največje tažava ne teh volvotih so zadnje šipe. Na tem je bila leva zadnja super brez ene pikice rje:

desna pa z precej