Nazaj z dopusta, gremo v akcijo
Dans sem postal lastnik M52B28 motorja v kompletu z ustreznim 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Oboje že čaka na lokaciji, kjer bom naredil swap. To bo moj prvi tak projekt in upam, da bom uspešno zgubil nedolžnost, se prav, da mi ga bo uspel vtaknit noter in bo prejemnica zadovoljna z velikostjo in močjo in da jo bo v končni fazi peljal od zadovoljnega predenja ob predigri do dretja na robu zmožnosti obeh.
Motor je vzet iz E36 (serije 3), kar bo rahlo ''popestrilo'' načeloma nezahteven swap z M50 na M52. Med serijo 3 in 5 seveda obstajajo določene razlike, tko da bo treba kakšno zadevo najbrž vprašat strica Gugla, ampak v glavnem je plan začet delat in med delom reševat probleme, ki se pojavijo. Na ta način vsaj ne bo slabe volje, če oz. ko bom ugotovil, da mi nekaj manjka ali da nekaj ne funkcionira skupaj.
Kot potencialni težavni otroci ali otroci s posebnimi potrebami mi na pamet padejo: kardan (prirobnice, hardy), izpušni sistem, hladilni sistem, servo, alternator... Računalnik je v seriji 3 sigurno na drugem mestu kot v seriji 5, kaj bo z EWS-om...
Če ima kdo od vas kakšen pameten komentar ali nasvet (razen, naj tega sploh ne delam, ta odpade

), se priporočam. Ampak mora bit zastonj oz. max. za ceno piva, ker gre za low budget projekt.
Da zaključim mal bolj pozitivno, optimistično in s tem širim pozitivne vibracije v vesolje...

Na motorju je bil pred nakupom (sicer že 1 leto nazaj, ampak od takrat je itak počival) narejen servis, obnovljena je bila glava, novi tefloni, set tesnil in vijakov je Elringov, tesnilo glave pa je originalno. Poleg tega je vse skupaj podprto z optimizirano elektroniko. Na motor je bil zmontiran še M50 sesalni kolektor, izpušni kolektor pa je bil od S50B32, ampak ker se je drift projekt prodajal po delih, sem zadnja dva bonbončka zamudil. Tak setup (z M50 sesalnim in S50 izpušnim kol.) naj bi prinesu nekje 230-240 konjev, jz pa računam na cca. 200 KM.