Opel Manta A 2.4 GT/E

DS71
Avtomobil: Manta 400 & Stingray

Re: OPEL MANTA-A

Post by DS71 » 21 Oct 2011, 15:07

a ta "umazanih" slik pa nimaš nič ..zgleda kot da se je to vse samo nardilo :lol:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
skul

Post by skul » 21 Oct 2011, 19:18

Umazanih slik pa res nimam, sem pa porabil ene 30 lit bencina in nafte da sem vse spucal, naj bol sem pa šizo ko sem pucal ibitol dol iz karosrije.Kdo je to delo je bil pravi car, še pod armaturko in po šipah je bilo vse namazano.Drugače imam pa veliko slik,jih naložim ko bo več časa.

L4UK0- pri dif. pa nisem bil zraven, nevem kako bo oglašen moj,saj ležajev nisem menjal(predragi-300eur),menjal sem pa ležaje na osovinah,za ketre sem dal 150 eur.
Za žvižganje je lahko več dejavnikov(premalo olja,dovoljje že en ležaj),preveč zategnjena matica,ki pritiska na vzmetno pušo, os ki pride iz dif. naj bi imela čisto majčkeno lufta.To ti prenašam iz ust strokovnjakov.
Baje pa da ko dif. tuli je že prepozno.
Eni pa so packe!!!
Eni pa so packe!!!
PA010147.jpg
P2020010.jpg
skul

Post by skul » 21 Oct 2011, 20:17

ANEGDOTA; Lastnik moje mante je bil starejši možakar(pokojni), avto pa sem kupil od nekoga iz iste vasi, ki je imel majhen avtoodpad.
Pri predaji avta mi je dejal , da so samo eni ključi avtomobila.OK. nema panike sem mu odgovoril.
Kasneje ko demontiram vozilo pa najdem rezervne ključe.Bili so zalepljeni z gumi kitom na notranji strani stekla zadje luči.
Pametno; če jih izgubiš,odviješ dva vijaka in se odpelješ.
PA010158.jpg
skul

Post by skul » 22 Oct 2011, 15:55

Folk iščem sprednje recaro sedeža,kolektor ispuha-CIH(veliki) in getrag 240.
DS71
Avtomobil: Manta 400 & Stingray

Post by DS71 » 22 Oct 2011, 16:04

iščeš same iskane dobrote :) veliko sreče ..poglej malo pri sosedih hrvatih..se več najde kot pri nas ;)

drugač pa glede avta in lastnika .. jaz sem ta avto videval dosti po Bistrci .. ga je pa vozil en mlajši človek ki je tukaj delal. Zdej ne vem al je ta pokojni al pa je bil mogoče prej ta avto od njegovga fotra..al pa ga je imel še en drug pred tem od katerega si ga kupil.. je pa bil pa kar nekaj let čist navadni daily car in je bil dosti kar z penzlom popravljan .. mislim da je to en in isti avto..sicer pa ni niti tolko važno..glavno da je zdaj v dobrih rokah in bo v bistvu na novo rojen ..jaz to štejem kot prvo lastništvo :D
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
L4UK0
Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z

Re: Opel Manta A

Post by L4UK0 » 27 Oct 2011, 21:53

Jap, jaz sem tudi iskal vse 3 zadeve...in vse tri so res že prava redkost (sploh v naših krajih)! Na hrvaškem je stanje malo boljše, v nemčiji dobiš vse samo so cene dokaj visoke...za italijo ne vem, sem se pa zdajle spomnil da bi se lahko registriral na kakšen avstrijski forum in tam malo preveril stanje :P

Glede diffa - jaz sem prebral vse, kar sem našel na netu kako naj bi se nastavljalo - mislim da pri meni ni problem v pastorku (pinionu), ampak pri položaju (levo-desno) celotnega diferenciala, baje se da dobiti nekakšne podložke. Mi pa ni čisto jasno kako te podložke stlačiš med diferencial in ohišje, saj je vse dokaj tesno... Bi mi mogoče lahko dal kontakt tega mojstra ki je tebi nastavljal? Iz kje pa je?

Je bil pa (kdorkoli je že mazal tale ibitol po avtu) res pravi pacek!!! :roll:
Image
skul

Post by skul » 28 Oct 2011, 15:00

L4UK0 - Ta ki mi je dif. rihtal je iz okolice Maribora, žal tel. nimam, je pa iz sosednje vasi ,pa ko se mimo pelje ga vprašam za tel.
izzydoor

Post by izzydoor » 05 Dec 2011, 19:14

No, tole bo pa definitivno najlepša manta daleč naokoli. Ob gledanju teh slik me je sram kako jaz obnavljam svojo. Sploh tista slika motorja in od spodaj... kot iz tovarne. Vsaka čast. Katera barva je to, kardinalrot?
Še enkrat - kapo dol.
Anzee

Avtomobil: Opel Manta A | Opel Manta B | Opel Monza A1 | VW T3 Doka

Post by Anzee » 06 Dec 2011, 10:29

O izzydooor! Pozdravljen na forumu! Daj predstavi se svojo! 8-)
skul

Post by skul » 06 Dec 2011, 22:23

Eto, po kratki pavzi se spet javljam, vendar nisem počival.Danes sem hotel naložit par slikic, pa ugotovim, da jih nimam več na aparatu-krivca še iščem.Prejšni teden sem avto spravil na zimsko spanje v prijateljevo garažo, tako da slikice kdaj drugič.
No avto sem spravil na kolesa, namestil blatnike in desna vrata, ki so od askone(potrebna predelava).Sedaj se zajebavam z levimi, katera delam iz treh različnih.Namestil sem tudi sprednji spojler orginal GT/E,katerega je že težko dobit, sploh v solidnem stanju.To je edina slika, ki vam jo lahko pokažem.
Sedaj sem pred nakupom platišč in bi kakšen nasvet prišel prav.Odločam se med ATS 8x13 ET1 in 7x13 ET20.
Problem je da 8 jodne zadaj štrlijo čez blatnike, spredaj pa se pri zavijanju naslanjajo na sp,vezno.Širjenje blatnikov in predelave mi ne dišijo, ker bi rad ohranil avto v orginalu.7 jodne pa ne povdarijo roba felne.Obstaja tretja obcija: angleška verzija 7x13 ET -7 ,kjer ni predelav in po mojih izračunih in slikah ne štrlijo čez blatnik.
8x13 ET 1
8x13 ET 1
ATS-Classic.jpg (41.43 KiB) Viewed 9605 times
7x13 ET -7
7x13 ET -7
KGrHqMOKo4E253ViFN7BN6M0ZidGw_12.JPG (36.46 KiB) Viewed 9605 times
Nametitev spojlerja, žal edina slika
Nametitev spojlerja, žal edina slika
Post Reply