Našel sem enga res hudega oldiča, ki je vredu ohranjen itd. Ded, ki ima ta avto je avto kupil davnega leta 19XX (ne vem točno), naredil še takrat overjeno kupoprodajno pogodbo, baje tudi prepis in dobil staro prometno, v kateri je vpisana prejšnja lastnica avtomobila, saj avta nikoli ni registriral. Problem je sledeč. Tip ne najde ne prometne, ne kupoprodajne.
Je možno da je v registru vpisan kot lastnik on? Se pravi če bi preverili avto po serijski številki?
- Meni je teta na Avto Krka v MB rekla, da če je on napisan da se lahko naredi prepis brez kakršnegakoli dokumenta. Sam deda rabim zraven.
Je možno avto kako drugače prepisati nase?
Da ne bi jaz te gospe moral iskat, ker je tip, ki ima avto star 77 let pa je po njegovih besedah sodeč ženska bla že takrat ko je on avto kupil "ta stara".
Teta na Avto Krka je tudi rekla da se da pridobiti lastništvo nad vozilom brez dokumentov z homologacijo avtomobila kot starodobnika, baje je to novo. Češ da se naredi homologacija in ko se potem vse uredi, sem v registru jaz vpisan kot prvi lastnik in da zgodovina avta ni pomembna, ker bi bil "starodobnik".
Any ideas? Avto bi res res res rad kupil, še cena je taprava..