Menjava tesnila vrat

Menjava tesnila vrat
Živ! Na mojem starodobniku moram menjati tesnilo okvira vrat. Potrebujem kakšno posebno lepilo? Mi lahko kdo svetuje kako naj se pravilno lotim vsega skupaj. Hvala!

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Re: Menjava tesnila vrat
Huh, odvisno kako imaš pritrjeno. Avto je...? Je tesnilo pritrjeno na sama vrata ali na karoserijo?
Večinoma je rešeno tako, da se natakne na rob (karoserijo). Niti ne rabiš lepila.
Govorim o takem profilu:

Lp
Večinoma je rešeno tako, da se natakne na rob (karoserijo). Niti ne rabiš lepila.
Govorim o takem profilu:

Lp

- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
kot je že Lauko napisal ..izvedb imaš več .. ponavadi so najpogosteje klasične izvedbe z utorom,pri kakšnih vratih ki nimajo roba za steklo imaš spet drugačno izvedbo ..so pa tudi lepljena in sicer ponavadi pri avtih ki imajo tesnila na vratih in ne na karoseriji ..če se ne motim ima tako izvedbo hrošč ..pa corvette 100% zihr
Lepilo sem si jaz naročil kar skupaj z tesnili ..je pa od 3M ..mogoče je celo isto kot za lepljenje stekel?

Lepilo sem si jaz naročil kar skupaj z tesnili ..je pa od 3M ..mogoče je celo isto kot za lepljenje stekel?
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

- Waxxx
- Avtomobil: 1977 Opel Kadett C 1.2N, 1980 Zastava 101 Confort, 2011 BMW 318d Touring
Ker je to že n-ti pogovor o tesnilih... Kje jih dobit za tako normalno ceno? 

Ce ti je vseeno za avtenticnost, v kmetijski zadrugi, traktorski program zna bit kr zanimiv kar se tega tice.Drugac pa je kr kriz s tem v kolker nimas ravno bosanskega hrošča brez lajsn je ponavadi kr dragoWaxxx wrote:Ker je to že n-ti pogovor o tesnilih... Kje jih dobit za tako normalno ceno?

O Anja .. o tebi se mi sanja.

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Hja po soiki sodec meni izgleda precej specificno tesnilo...
Koliko pa kaj stanejo taksna tesnila za stare Citroene? Za Ople dobis recimo za 1 steklo za cca 150eur...nanese kar precej ce hoces po celem avtu menjat...

Koliko pa kaj stanejo taksna tesnila za stare Citroene? Za Ople dobis recimo za 1 steklo za cca 150eur...nanese kar precej ce hoces po celem avtu menjat...

Sem iskal po nemških trgovinah originalno tesnilo, pa je tudi tam samo napisan model univerzalnega tesnila, katerega sem tudi kupil. Sem danes probal, paše gor. cena je bila 8€/meter... nastane pa problem v kotnem delu vrat, kjer ima tesnilo kot 90stopinj. Ima kdo idejo kako to rešit? originalno tesnilo je na tem delu tovarniško zavarjeno..