Kratko poročilo moje včerajšnje šraufarske kalvarije:
Že skor eno leto mi pri sklopki nekaj ropota/cvili. Sem kupu novo lamelo+potisni ležaj, in se spravu stvar razstavit in menjat.
Menjalnik sem mel dol dost hitro, brez večjih zapletov. Na koncu sem ga dlje časa pucal, kot snemal (bil je ZALIT z ene pol centimetra mastne odurnosti, tud na notranji strani zvona
Snamem lamelo in pogledam v kakem stanju je pilotni ležaj. Iglice so ble not nametane k da bi jih v mikser vrgu

No poskušam js to vn dobit, Papi sugerira surovo silo, ki se ni izkazala za uporabno v tem primeru (lager ma kr debelo steno). Pol sm snel vstrajnik, da bi zraven prišu, pa ni blo dost boljš. Nisem mel nekega abcigerja s katerim bi lahko ležaj od znotraj zagrabu in spulil ven. Pol je uletel še fotr od kolega pri katerem šraufam, tip od katerga je delavnica, probaval svašta, na koncu pa tud on ugotovil, da je to delo za posebno orodje.
No v glevnem js sm že na tem, da kličem vleko, ker nism mogu pustit avta tam, pa sm ga pol vseen sestavu nazaj z novo lamelo in potisnim ležajem. Jebu sm se k prasica, da mi je sedu nazaj, tok, da mam dans tak musklfibr da komi stojim
Kljub temu, da sem bil nedvomno pogumen, sreča ni bila na moji strani.
Zdej pa tko:
1. a ma kdo tak abciger, da bi lahk spulu ta lager ven?
2. a ma kdo kak tak lager na zalogi, lahko tudi star?
3. a gre 1.3 ohv motor k ata na mamo v moj avto namesto 1.2? Neki bi rad eksperimentiral z 5 taktnim sistemom.
4. zakaj se sploh gremo jebanja s temi starimi jajci?