Sem samo čakal kadj bo prvi opelaš padel v nezavest

In ja, kot je rekel Pero27, te ATSke niso bile izključno opelaške felne, ampak so bile pač aftermarket opcija za marsikako vozilo. Če vas spomin ne heca preveč, se boste spomnili tudi na mojega hrošča, ki jih je tudi imel, v primerni dimenziji seveda. Meni osebno se ta model zelo dopade, ker je nenačičkan in "strojniški", obenem pa so solidno lahke - ena felna ma manj kot 4 kile.
Gapiii wrote: ↑08 Mar 2022, 11:03To so 7J?
Tako je, te dotične so ET20. Imam pa še par 7j et3 in par 8j et0 (ali1? nevem več), tako da lahko malo probavam.
pero27 wrote: ↑08 Mar 2022, 19:31
Dej pust sprednji odbijač na polici, tole zgleda čist hudo brez!
Nop.
Ponedeljek in torek sta bla pestra, čeprav ni videt veliko. Prezračile so se zavore, zmontirale so se fedre in amortizerji zadaj:
Poizkusil sem iztrebiti še elektro podvige prejšnjih lastnikov, in pri tem bil delno uspešen - dela prejšnjega lastnika so odstranjena, čarovnije predprejšnjega pa še ne - ker so nekaj modificirali originalno elektriko, si moram za povrnitev v tovarniško stanje vzet malo več časa, to pa je komoditeta s katero trenutno ne razpolagam. Zaradi večjega hladilnika in prestavitve akumulatorja v prtljažni prostor sem napeljal možat elektro kabel, uredil, sčistil in zamenjal sem še prostor z varovalkami:
Po kratkem malem površnem pregledu motorja (spomnimo se, da je to začasni motor - čeprav vem da so začasne rešitve najbolj trajne OBLJUBIM da pride not nek drug!

) sem mu nataknil karter in ga naredil perajt za montažo.
Nebodiga len, organizirat je blo treba poroko, in zgodila se je!
Po montaži hladilnika pa sem naletel na problem, ki mi danes ni dal dosti spanca. Prostora med hladilnikom in vodno črpalko je bilo jedva za list papirja, zato sem v prvem poskusu poklepal vezno steno (ki je malenkost zvita od očitno neke nesreče v zgodovini vozila) ter pobrusil gobec črpalke, tako da sem dobil ene par milimetrov lufta. Takole, ključ 10 for scale:
Zvečer sem raziskoval problematiko po netu, in je to seveda pogost pojav pri tako starih vozilih, sploh pri 02 kjer motorni prostor ni pretirano razkošno odmerjen. Fantje sicer pravijo, da je od 1/8 inče (slabe 3mm) dovolj, ter govorijo o ventilatorjih, ki ga jaz ne bom imel. Ker imam komplet vse nosilce nove, bi moral motor minimalno plesat, vendar me vseeno matra. Danes poskusim še malo sklepat in kako drugo zvijačo da hladilnik premaknem čimbolj naprej (motor je že maksimalno proti riti), pa bomo vidli.