BMW E21 50 odtenkov rje in fiberglasa

Re: BMW E21 315 5speed Hennarot
Uff, vidim da te čakajo še najmanj 2 daljinki in 2 meglenki 

Alpinas were always posh hot rods!

- croma_man
- Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring
pojeban akril, 3x na let ga morm polirat, pa še to bo vsak cajt barve zmanjkal 

Vem za majstra, ki to spolira in nato zaščiti tk, da lep cajt drži!

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
jup, zgleda je bil eden od prejšnjih lastnikov nek rally navdušenec, ker so na vsaki strani po 3 lukne; 2 zgoraj in ena spodaj, pa pod haubo dva polkilska relejaFR Wolf wrote:Uff, vidim da te čakajo še najmanj 2 daljinki in 2 meglenki

bo treba nekaj takega nardit, samo okrog obrnjeno;

pol nebom srne zaslepil, ampak sežgal z lučmi

ja ampak je pa ful fajna barva to za polirat, k je tulk mehka, da sem jaz tale rezultat dosegel v ene 15 min z enim "voskom z dodatkom polirne paste", ki ti na modernem laku niti ptičjega dreka ne spravi stran, kle je pa krpa prec rdečacroma_man wrote:pojeban akril, 3x na let ga morm polirat, pa še to bo vsak cajt barve zmanjkal

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
danes sem bil priden; ajkula je dobila nov kolesni ležaj, ker je prejšnega požrla
zanjimivo je bil prejšnji Koyo, nadomestni pa Daewoo, tako da se iz japonca počasi spreminja v korejca
ko je bil avto na ceglih in sem čakal nadomestni ležaj se je iz ljubega mira odločil dušo (in zavorno olje) spustit še delovni cilinder sklopke (nisem sploh pritiskal pedala; samo kar naenkrat je začelo kaplat
) tako da semzamenjal še tega; je pa isti, kot za E30 (ker je logično ker je tudi getrag 240 isti)
slik pa ni, ker sme bil len
zanjimivo je bil prejšnji Koyo, nadomestni pa Daewoo, tako da se iz japonca počasi spreminja v korejca

ko je bil avto na ceglih in sem čakal nadomestni ležaj se je iz ljubega mira odločil dušo (in zavorno olje) spustit še delovni cilinder sklopke (nisem sploh pritiskal pedala; samo kar naenkrat je začelo kaplat

slik pa ni, ker sme bil len

- pero27
a mi zna kdo povedat, kaj naj zdaj z tem:

ker ni več placa v avtu za njo

so bli pa strici pri BMWju tolk fajn, da so pustil vse kable za obratomer tudi v varjantah brez obratomera (jaz sem se pa je*al en mesec z tem kaj ne dela na njem - problem je bil pa v tem, da sem ga priklapljal direkt na cinšpulo, kar pa očitno v avtih brez platin ne valja
)

ker ni več placa v avtu za njo

so bli pa strici pri BMWju tolk fajn, da so pustil vse kable za obratomer tudi v varjantah brez obratomera (jaz sem se pa je*al en mesec z tem kaj ne dela na njem - problem je bil pa v tem, da sem ga priklapljal direkt na cinšpulo, kar pa očitno v avtih brez platin ne valja

Last edited by pero27 on 17 Jan 2016, 02:28, edited 1 time in total.

- pero27
ker je bil tako lep sončen dan sem moral it neki delat v delavnico

pa da vidmo zdej, kam se je skril ta hrček, ki mi popije 15L/100

pa da vidmo zdej, kam se je skril ta hrček, ki mi popije 15L/100

15 je pa kar strmo
. Jaz sem peljal 315 ki je stala 3 leta pa ni bila glih neki biser na relaciji lj-mb, v domžalah so začele bremze prav sodelovat
, drugače pa je pil 8 L pri zmerno dinamični vožnji. Svečke, kable itd. si menjal?

- pero27
ja, po tovarniških specifikacija naj bi pil najmanj 7, z 8 bi bil kar zadovoljen
sem menjal kable, kapo, rotor, nastavil tajming po filingu (ker po lučki je bil čisto mimo) ventilov pa še nisem preverjal/nastavljal
sem danes pucal fergi in je bil konkretno zapacan, zauh sem ugotovil da ne odpira do konca, membrane na "economizerju" so čisto hin
jutri dokončam in poročam o rezultatu, moram it pa najprej v mesto, ker sem spraznil piksno čistila za fergije; tale fergi je ene letalonosilka; za motorje sem imel eno piksno dovolj za dva fergija spucat, tukaj bom rabil pa dve za enega

sem menjal kable, kapo, rotor, nastavil tajming po filingu (ker po lučki je bil čisto mimo) ventilov pa še nisem preverjal/nastavljal
sem danes pucal fergi in je bil konkretno zapacan, zauh sem ugotovil da ne odpira do konca, membrane na "economizerju" so čisto hin
jutri dokončam in poročam o rezultatu, moram it pa najprej v mesto, ker sem spraznil piksno čistila za fergije; tale fergi je ene letalonosilka; za motorje sem imel eno piksno dovolj za dva fergija spucat, tukaj bom rabil pa dve za enega

Če greš na dva dvojna fergija boš manj pokuru kot sedaj!
Preveri kako je z zavgom, pri enih fergijih je oksidacija naredila svoje in se zavg ne zapre v celoti(nevem točno kak sistem ma tale tvoj). Če hočeš zadevo spraviti v top stanje, priporočam ultrazvočno kopel. Drugače za kak tuning si poglej ta video, je zadnji korak predno lahko greš na dva dvojna oz. en dvojni 45...
https://www.youtube.com/watch?v=4pHuWP9nwRs

Preveri kako je z zavgom, pri enih fergijih je oksidacija naredila svoje in se zavg ne zapre v celoti(nevem točno kak sistem ma tale tvoj). Če hočeš zadevo spraviti v top stanje, priporočam ultrazvočno kopel. Drugače za kak tuning si poglej ta video, je zadnji korak predno lahko greš na dva dvojna oz. en dvojni 45...
https://www.youtube.com/watch?v=4pHuWP9nwRs
Alpinas were always posh hot rods!